Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Συμβολή του Ευθύμη Παπαδόπουλου, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Παύλου Μελά στην Διαμόρφωση του προγράμματος της Κίνησης


Η Αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία
του Ευθύμη Παπαδόπουλου

Αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία, ούτε εθελοντισμός. Αλληλεγγύη είναι αλληλοβοήθεια μεταξύ ανθρώπων .Αγώνας για αυτοοργάνωση, αντίσταση  και προπάντων για  αξιοπρέπεια. Δεν είναι κοινωνική πρόνοια αλλά κοινωνικός μετασχηματισμός.
Αποφασισμένοι πολίτες που αποφασίζουν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέπτονται, αυτοοργανωνονται, ενεργοποιούνται, συμμετέχουν και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα γιατί κρατιούνται σφιχτά από το χέρι του διπλανού τους. Κανείς πια μόνος  του. Αυτός είναι ο στόχος. Η αλληλεγγύη ως μορφή αντίστασης απέναντι στην βαρβαρότητα και διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έρχεται  να ριζώσει βαθιά και για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και φυλής.
Αυτό που κάνει σήμερα η Δημοτική αρχή είναι αυτονόητο, δηλαδή κοινωνική πρόνοια και μάλιστα συνεπικουρούμενη από Μ.Κ.Ο και περίσσεια γραφειοκρατία.
Αυτό που οραματιζόμαστε εμείς είναι ο Δήμος Παύλου Μελά να γίνει ο Δήμος της αλληλέγγυας κοινωνίας και οικονομίας.
Το σχέδιο μας γίνει αυτό βασίζεται στους εξής άξονες:
  • Ενημέρωση με σκοπό την προώθηση και την δικτύωση κάθε μορφής αλληλεγγύης για όλους, κυρίως στους τομείς, της εργασίας –διατροφής-στέγασης-υγείας-παιδείας-πολιτισμού και περιβάλλοντος
  • Παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας σε κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης των συμπολιτών.
  • Στήριξη σε δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες προκειμένου να θεσπιστεί ένα νέο πλαίσιο π.χ.  ΄΄Η Κυριακή του παραγωγού΄΄ και να συνδεθεί ουσιαστικά ο άνεργος με το χωράφι του παραγωγού.
  • Τα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια, οι τράπεζες χρόνου, τα κοινωνικά νομίσματα και άλλες μορφές αντιπραγματισμού δείχνουν τον δρόμο κυρίως στους νέους, ενός άλλου κόσμου που έρχεται να αντικαταστήσει τη εμπεδωμένη ως τώρα αντίληψη για την παροχή υπηρεσίας, τη διαχείριση του χρόνου,των υλικών αγαθών και της έννοιας του χρήματος.
  • Στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κάθε μορφή συνεργατικό- τητας νέων ανέργων επιστημόνων, καλλιτεχνών κτλ θα στηριχτεί έμπρακτα με την παροχή στέγης για την ανάπτυξη  των δραστηριοτήτων τους τουλάχιστον για 1  χρόνο σε εγκαταλελειμμένους δημόσιους χώρους όπως π.χ.΄΄ Το κόκκινο καπνομάγαζο΄΄ το όποιο θα το διεκδικήσουμε για να γίνει ο πνεύμονας της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων, του Δήμου μας. Κολεκτίβες εργασίας, Clusters ανέργων χειρωνακτών μικρού μεγέθους, συνεργατικές ομάδες, θα βρουν ένα χώρο να στεγάσουν τα όνειρα τους.
Η αλληλεγγύη ως μοχλός ενδυνάμωσης του φρονήματος των πολιτών, που σηκώνουν το ανάστημα και αντιστέκονται στη βίαιη επίθεση που δέχεται η ζωή τους θα μας βρει αρωγούς ως δημοτική αρχή, χωρίς παραγοντισμούς και πελατειακές λογικές.

Είναι αυτονόητο ότι μια δημοτική αρχή με ριζοσπαστικό και προοδευτικό πρόσημο, θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων καθώς και των κοινωνικών αγαθών, όχι μόνο με ψηφίσματα στα δημοτικά συμβούλια αλλά με αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους πολίτες αυτής της πόλης!

Ευθύμης Παπαδόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
με τη Ριζοσπαστική Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ