Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σας καλούμε να τολμήσουμε να ζήσουμε αλλιώς στο δήμο Παύλου Μελά.Αλλάζουμε την Πόλη- Αλλάζουμε την Ζωή μας



ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Οι νέοι και νέες του Δήμου Παύλου Μελά που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και με κοινό όραμα μια ανθρώπινη και δημοκρατική πόλη, διεκδικούμε μια πραγματική αλλαγή στον τόπο μας.

Απευθυνόμαστε στην νέα γενιά. Στη γενιά που της έκλεψαν το μέλλον και της στέρησαν  το δικαίωμα να ονειρεύεται. Αφού την βύθισαν στην ανεργία και στην ανασφάλεια την αποκάλεσαν  «χαμένη γενιά». Ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για μια γενιά περιθωριοποιημένη που το μόνο που ζητάει είναι κοινωνική δικαιοσύνη.  Απευθυνόμαστε δηλαδή:

·                Σε μαθητές και σπουδαστές που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο
·                Σε εργαζόμενους που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά
·                Σε ανέργους που βιώνουν τις καταστροφικές και αδιέξοδες συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής
·                Στους αυτοαπασχολούμενους νέους και νέες που βλέπουν τα όνειρα και τις προσπάθειες τους να γκρεμίζονται
·                Στους συλλογικούς φορείς του δήμου Παύλου Μελά που νιώθουν την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου

Πιστεύουμε:

·           Στην έμπρακτη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους συμπολίτες μας που στερούνται τα βασικά αγαθά λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης
·                Στη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων αμεσοδημοκρατικά
·    Στη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών σε αυτούς που έβλαψαν τον δήμο.
·                Στην ισότιμη μεταχείριση για όλους ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση και την εθνικότητα.

Ως νέοι της Ριζοσπαστικής κίνησης πολιτών δήμου Παύλου Μελά θέλουμε το δήμο μας δίπλα μας στις ανάγκες και στα προβλήματα, συμπαραστάτη στον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας. Επειδή προτεραιότητα για μια προοδευτική δημοτική αρχή πρέπει να είναι η υπεράσπιση όσων πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική, και λαμβάνοντας υπόψη τον υπέρογκο αριθμό των νέων ανθρώπων που ζουν στην γκρίζα ζώνη της επισφάλειας και της ανεργίας, και τα τεράστια ποσοστά της τελευταίας, παράγουμε ένα σχέδιο δράσης για την βελτίωση σε πρώτο χρόνο της καθημερινότητας των ανθρώπων αυτών.

1. Προάσπιση της δημοκρατίας και της συμμετοχής, όχι απλά ως έννοιες αλλά ως αξίες, εξασφαλίζοντας την άμεση συμμετοχή όλων των νέων ανθρώπων και  ιδιαιτέρως των ανέργων στην λήψη των αποφάσεων που αφορούν την πόλη.
2. Στήριξη και υπεράσπιση της δωρεάν μεταφοράς των ανέργων στο δήμο μας καθώς και την δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες (αθλητισμός, πολιτισμός κτλπ). Διεκδίκηση για την δημιουργία νέων γραμμών ΟΑΣΘ ενδοσυγκοινωνίας στο Δήμο Παύλου Μελά (Πολίχνη-Σταυρούπολη-Ευκαρπία)

3. Αξιοποίηση της πλούσιας εμπειρίας των αλληλέγγυων και συνεργατικών εγχειρημάτων, αναγνωρίζοντας ως βασικό μας εχθρό την ανεργία, τα “λουκέτα” και τις επιλογές που εγκλωβίζουν τους νέους ανθρώπους ή τους οδηγούν στην μετανάστευση. Εφαρμογή εναλλακτικών προγραμμάτων για να γίνει η συνεργασία κινητήριος μοχλός της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιοχή μας. Παραχώρηση κτιρίων του δήμου στις νέες αυτές ομάδες ανθρώπων, προκειμένου να αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
4. Αντίσταση σε κάθε επισφαλή και πρόσκαιρη θέση εργασίας, που μας μετατρέπει από εργαζόμενους σε ωφελούμενους, είτε αυτή έχει την μορφή της κοινωφελούς εργασίας, είτε την μορφή προγραμμάτων VOUCHER. Στήνουμε προστατευτικό πλέγμα και ως δημοτική αρχή στεκόμαστε στο πλάι όλων αυτών που «απασχολούνται» στους δήμους και όχι μόνο. Αρνούμαστε να δεχτούμε αυτό, ως το νέο μοντέλο εργασίας και για    αυτό συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη στήριξη όλων των αγώνων και των διεκδικήσεών τους, καθώς και την ενεργό συμμετοχή τους στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να μπορούν να υπερασπίζονται τα αυτονόητα δικαιώματά τους.
5. Στήριξη της Συλλογικής Δραστηριότητας δίνοντας την δυνατότητα στη νεανική δημιουργικότητα να συμμετάσχει ελεύθερα αλλά και να δημιουργήσει καλλιτεχνικές και αθλητικές ομάδες. Ενισχύουμε τη λειτουργία των δομών αλληλεγγύης της περιοχής), δίνοντας σε όλους τους ανέργους τη δυνατότητα να λάβουν τη θέση τόσο του δασκάλου όσο και του μαθητή. Δημιουργία και άλλων τέτοιων εγχειρημάτων που συμβάλλουν στην αξιοποίηση της γνώσης  και της εφευρετικότητας των νέων ανθρώπων.
6. Αξιοποίηση δημοτικών και άλλων εγκαταλελειμμένων κτηρίων του δήμου για ενίσχυση και στέγαση των δομών αλληλεγγύης, για τη φιλοξενία αστέγων καθώς και για τη δημιουργία στέγης νέων επιστημών.

  
ο δήμος είμαστε εμείς!
δεν θα γίνουμε η χαμένη γενιά της κρίσης!
Σας καλούμε να τολμήσουμε
να ζήσουμε αλλιώς
στο δήμο Παύλου Μελά.

Αλλάζουμε τη ροή των πραγμάτων
Ορίζουμε το μέλλον μας
Με Αγώνες με Ευθύνη με  Στάση ζωής
Αλλάζουμε την Αυτοδιοίκηση - Ανατρέπουμε κατεστημένα
Αλλάζουμε την Πόλη- Αλλάζουμε την Ζωή μας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ