Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Φτάνει πια με τους δήθεν. Μπροστά με τους αληθινούς.Χαιρετισμός του Σπύρου Λαζαρίδη Υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου Σταυρούπολης Πρώην Αντιδήμαρχου Σταυρούπολης

Χαιρετισμός του Σπύρου Λαζαρίδη
στην προεκλογική Ομιλία του Τάσου Σταμπουλή στη Σταυρούπολη
 15.5.2014

Καλησπέρα φίλες και φίλοι.
Αυτές οι εκλογές έχουν ήδη καταγραφεί ως οι εκλογές των άσπιλων και των αμόλυντων. Τα βιογραφικά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι βιογραφικά αγγέλων που τα κατεβάζουν παραδείσια πουλιά στα γραμματοκιβώτιά μας. Αριστούχοι στις πανεπιστημιακές σχολές, πρωταθλητές και διεθνείς του αθλητικού στερεώματος, συνομιλούντες με πατριάρχες και κορυφαίους διεθνώς επαναστάτες, έχουν συνωστισθεί στον Δήμο Παύλου Μελά με έναν και μοναδικό σκοπό: να μας σώσουν.

Μόνο μια κατηγορία απουσιάζει τελείως από τα λαμπερά βιογραφικά. Το κομματικό παρελθόν. Γιατί όλοι αυτοί δεν ασχολούνται με τα ξεπερασμένα και οπισθοδρομικά κόμματα. Δεν υπάρχουν ανάμεσά τους κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα παράξενα όντα δεν υπήρξαν ποτέ στο Δήμο μας. Ποιος έδινε 50% στο ένα κόμμα και 40% στο άλλο; Κανένας από αυτούς. Θαύμα! Θα ήτανε θαύμα αν δεν ήτανε ένα απλό ψέμα. Κι όταν στο λαμπρό σου βιογραφικό καταφεύγεις στα ψέματα, τι ακριβώς θα κάνεις στη θητεία σου ως δημοτικός σύμβουλος;

Ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών και της Ελεύθερης Πόλης, που διεκδικούμε την ψήφο σου αγαπητέ δημότη και αγαπητή δημότισσα κουβαλάμε στις πλάτες το μοναδικό φορτίο που θα μπορούσαμε να κουβαλήσουμε. Την ίδια μας τη ζωή στον πολιτικό στίβο. Δεν έχουμε κρυφούς πάτρωνες και χρηματοδότες. Έχουμε συντρόφους και φίλους. Έχουμε βάλει το χέρι μας στη φωτιά και όχι στο μέλι. Έχουμε γυμνώσει τον εαυτό μας και τις αλήθειες μας. Είμαστε ανοιχτό βιβλίο. Δεν βγάζουμε δήθεν εφημερίδες για να συκοφαντήσουμε αντιπάλους. Όταν κατονομάζουμε τους συνυποψήφιούς μας σ’ αυτές τις εκλογές δεν μετράμε μόνο μέχρι το 5 όπως κάνανε άλλοι εξαφανίζοντας από την αριθμητική τους τον έκτο, τον Τάσο Σταμπουλή επειδή ο αθεόφοβος δηλώνει κοιτάζοντάς σας στα μάτια πως στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο καθένας και  κάθε μία από εμάς νιώθουμε και είμαστε δυνατοί. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτός ο προεκλογικός αγώνας δεν είναι μια πασαρέλα για να ικανοποιήσουμε τη ματαιοδοξία μας. Αυτός ο προεκλογικός αγώνας είναι η δημοκρατική διέξοδος που θα οδηγήσει στον στίβο της άσκησης μιας αντιμνημονιακής πολιτικής. Ο προεκλογικός αγώνας είναι ο προθάλαμος του κυρίως αγώνα. Σε εκείνους που κάνουν λάβαρο την φιλανθρωπική τους ευσπλαχνία εμείς ορθώνουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη στρέφοντας το βλέμμα και στον συνάνθρωπο που πλήττεται βάναυσα αλλά και σ’ εκείνον που εφαρμόζει ανελέητες μνημονιακές εντολές. Μια άλλη πολιτική πρακτική είναι δυνατή. Σ’ εκείνον που επαίρεται πως κατάργησε κονδύλια για τον πολιτισμό εμείς απαντάμε με περισσότερο πολιτισμό. Σ’ εκείνον ο οποίος μαζεύει δήθεν τα μανίκια του σ’ ένα αποστειρωμένο περιβάλλον για να δείξει την εργατικότητά του εμείς απλώνουμε στον ορίζοντα του διαδικτύου τις προτάσεις μας, έργο του μόχθου και της ικανότητάς μας. Ναι αγαπητοί, στο διαδίκτυο επειδή εμείς δεν κάνουμε προεκλογικό αγώνα με δημοτικά, δηλαδή δικά σας χρήματα.

Διαλέξτε ένα πρόβλημα του Δήμου μας, διαλέξτε μια μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε τον Δήμο μας και αναζητήστε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την επίλυσή του. Δεν χρειάζεται να πάτε μακρυά. Εδώ ανάμεσά σας είναι. Για το στρατόπεδο Παύλου Μελά και την απόδοσή του χωρίς όρους και φυσικά χωρίς τσιμέντο; Εδώ είναι. Για το ΣΜΑ και την απαίτηση ενός καθαρού περιβάλλοντος; Εδώ είναι. Για την αξιοποίηση των ρεμάτων και την κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης; Εδώ. Για το πράσινο; Εδώ. Για την καταγραφή της Ιστορίας και την απόδοση τιμών σε εκείνους που έκαναν πράγματα για τα οποία τους αξίζει η μνήμη και όχι η λησμονιά; Εδώ. Για την ζωντάνια των πολιτιστικών φορέων και τη βιωσιμότητα τους; Εδώ. Για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με βιβλία; Εδώ. Για την κατάθεση προτάσεων με αντικείμενο την πολιτική γης; Εδώ. Για θεσμικές προτάσεις περιβαλλοντικής και πολιτιστικής πολιτικής ενοποίησης των δυτικών συνοικιών; Εδώ.

Λοιπόν για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος ο Τάσος Σταμπουλής στηρίζεται από ένα κόμμα στο οποίο ακουμπούν οι ελπίδες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης των λαών και των κινημάτων και όχι των τραπεζιτών, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος ο Τάσος Σταμπουλής στηρίζεται από μια κίνηση πολιτών την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΗ η οποία συγκροτείται από ανθρώπους που δεν στοιχίζονται πίσω από ηγέτες και σωτήρες αλλά πίσω από ιδέες και επιχειρήματα.
Αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος ο Τάσος Σταμπουλής στηρίζεται από μια σειρά ανθρώπων ανένταχτων σε κόμματα αλλά στρατευμένων με πείσμα στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος ο Τάσος Σταμπουλής στηρίζεται από όλους και όλες που βαρέθηκαν τα ψέματα. Από όλους και όλες που αναζητούν στο Δήμο Παύλου Μελά το ανάλογο που βρίσκουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσοι έστρεψαν τα νώτα τους στα κόμματα που κυβέρνησαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ που τολμάει να ζητήσει από το λαό την άδεια να κυβερνήσει.

Ο πρώτος κομμουνιστής κοινοτάρχης στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης από το μακρινό 1934, ο Χρήστος Κανάκης έφερε τον τιμητικό τίτλο: απολυμένος σιδηροδρομικός. Αργότερα απέκτησε κι άλλον: εξόριστος πρόεδρος κοινότητος. Ο πρώτος κόκκινος πρόεδρος και ο λαός του δεν τον ξέχασε ποτέ, στους γειτονικούς Αμπελόκηπους.
Ο Τάσος Σταμπουλής δεν είναι πολιτικός του σωλήνα, είναι μαχόμενος δημοσιογράφος και κατέχει κι αυτός τον τίτλο του απολυμένου δημοσιογράφου. Απολυμένου όχι επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του αλλά επειδή η Συγκυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ και χαμόγελα στους εθνικούς εργολάβους-μεγαλοκαναλάρχες. Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι να αποκτήσει και τον τίτλο του εξόριστου δημάρχου. Αλλά του δημάρχου που θα κάνει πράγματα για τα οποία θα αξίζει να τον θυμούνται και αυτόν. Εδώ στον Δήμο Παύλου Μελά.

Εμείς που τον στηρίζουμε, εμείς που θα δουλέψουμε μαζί του, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασισμό και σε καμία ολιγαρχία να ξαναφέρει την φρίκη σ’ αυτόν τον τόπο.
Εμείς όλοι σ’ αυτές τις εκλογές ανοίγουμε τα χαρτιά μας, δηλώνουμε ποιοι είμαστε, και δεν θα επιτρέψουμε στην δήθεν ανεξάρτητη πολιτική φλυαρία να εξοβελίσει τον πολιτικό λόγο από μια προεκλογική περίοδο και τις θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις από τη μετεκλογική θέση της διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.
Η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο βίο και οι πολιτικάντηδες να αποσυρθούν στη μίζερη γωνία τους. Φτάνει πια με τους δήθεν. Μπροστά με τους αληθινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ