Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Να αποσυρθεί αμέσως το φονικό νομοσχέδιο για τον αιγιαλό!


logoanoixtipoli
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που παραδίδει το σύνολο των ακτών της χώρας στους ιδιώτες και τα μεγάλα –“στρατηγικά” τα ονομάζει- επιχειρηματικά συμφέροντα, Το κεφάλαιο του ν/σ για τον ορισμό του «αιγιαλού» είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό: περιγράφει τους όρους μιας τουριστικής ανάπτυξης με αυτόματη επέκταση, άκριτη παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης ανάλογα με τις..κλίνες της κοντινής τουριστικής μονάδας!αδιαφορώντας για την πραγματική ανάγκη προστασίας και αειφορίας των ιδιαίτερων παράκτιων οικοσυστημάτων, διαλύοντας το θεσμικό πλέγμα προστασίας τους.
Εμφανίζοντας το πλαίσιο προστασίας του αιγιαλού ως υπαίτιο για «την καθυστέρηση κάθε επένδυσης που απαιτεί την κατασκευή έργου στον αιγιαλό», το νομοσχέδιο καταλήγει στο «ψητό»: την  «απλή παραχώρηση του αιγιαλού για τουριστική αξιοποίηση»!
Εάν ισχύσουν αυτές οι ρυθμίσεις του θα αποτελέσουν καταστροφή για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, καθώς θα οδηγήσουν στην απόλυτη υποβάθμιση των ελληνικών παραλιών, που αποτελούν φυσιογνωμικό στοιχείο της χώρας.
Το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο «προστασίας του αιγιαλού» όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά και δημιουργεί το πλαίσιο για το ξεπούλημα των δημόσιων πόρων που προστατεύει το Σύνταγμα. Είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση που υπονομεύει το μέλλον των φυσικών πόρων της χώρας, το ίδιο το μέλλον της.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του ΝΣΧ ως απολύτως καταστροφικού, αντιαναπτυξιακού και επικίνδυνου για την παράκτια και νησιωτική πραγματικότητα.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ