Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Βασικά μέρη της ομιλίας του ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ στην προεκλογική συγκέντρωση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της Πολίχνης την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2014


 Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Δημότες και δημότισσες του Δήμου Παύλου Μελά.
Πολιχνιώτες και Πολιχνιώτισες.

 Η ελληνική κοινωνία, ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα, έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους.  Εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται. Η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου. Η κοινωνία καταστρέφεται. Οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιορίζεται ενώ αγγίζονται τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Ο τρόπος ζωής όλων μας, αποδιαρθρώνεται όλο και περισσότερο.

Ζούμε, το τέλος μιας εποχής.
Ζούμε τις ωδίνες, που θα γεννήσουν μια νέα εποχή.
Εκείνοι που κυβερνούν, αρχίζουν να μην μπορούν να κυβερνήσουν, όπως πριν. Εκείνοι που κυβερνώνται, αρχίζουν να μη θέλουν να κυβερνηθούν, όπως πρώτα.
Στη δίνη αυτής της πολιτικής, η Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα.


Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν εξαθλιώσει  και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Η Τ.Α μετατρέπεται σταδιακά σε κρατική υπηρεσία. Ένας βασικός πυλώνας του Δημόσιου Χώρου, η κοντινότερη προς τον πολίτη εξουσία, απαξιώνεται, υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σε βραχίονα του κεντρικού κράτους, ώστε πειθήνια να εκτελεί τις αποφάσεις του.
Ο Καλλικράτης, αντί να δημιουργήσει ισχυρούς ΟΤΑ, όπως επαγγελλόταν, έχει οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση σε τέλμα.
Βασικά χαρακτηριστικά του «Καλλικράτη» αποτελούν : το γραφειοκρατικό, περίπλοκο και αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, οι δραστικές περικοπές πόρων, οι απολύσεις εργαζομένων, το κλείσιμο δομών, ιδίως σχετιζόμενων με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ο συγκεντρωτικός και ο χωρίς κριτήρια χωροταξικός σχεδιασμός, που δυσχεραίνει την επαφή των πολιτών με τα τεκταινόμενα στους Δήμους. Πρόκειται, με δύο λόγια, για την εφαρμογή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και στοχεύσεων, στο χώρο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει επιδράσει διαλυτικά στο θεσμό αυτό.

Ο δικός μας αγώνας στην Τ.Α., είναι πρώτα από όλα, αγώνας επιβίωσης της αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια, επαναπροσδιορισμού της, σε νέες βάσεις.
Συνεπώς, δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής, αλλά για την πλήρη ανατροπή της.
Μας μιλούν για «συναίνεση της κοινωνίας» στις μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις.
Για τη Κυβέρνηση και τους  συνεργάτες της  στο χώρο της αυτοδιοίκησης,  «συναίνεση της κοινωνίας» σημαίνει,  «να τα βρούμε με τις χωροθετήσεις», να τα βρούμε με τα συμφέροντα, να τα βρούμε με το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, να αποδεχθούμε το σχέδιο τους, που πλασάρεται σαν οικονομικό και ανέξοδο, να αποδεχτούμε την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών  και  γι αυτό αναζητούνται  πρόθυμοι  αιρετοί,  που θα παίξουν αυτό τον ρόλο και που στο τέλος, τέλος, μπορούν  να γίνουν από εκλεγμένοι, οι  θυρωροί  στις μονάδες  των αφεντικών. 

Και πρόθυμους συναντήσαμε πολλούς, δυστυχώς. Αποτελούν την  πλειονότητα των δημάρχων και των αυτοδιοικητικών στελεχών, που στεγάζονται στους άλλους συνδυασμούς.

Οι αυτοδιοικητικοί αυτοί σήμερα, για να διασώσουν η για να εξασφαλίσουν τους θώκους, παριστάνουν τους ανεξάρτητους, τους ακομμάτιστους  και αντιμνημονιακούς και ανεβαίνουν στα κεραμίδια, για να εξαγνιστούν και να κοροϊδέψουν.
Δεν μετρούν πλέον τα παχιά και ψεύτικα λόγια, αλλά οι πράξεις.
Και οι πράξεις είναι γνωστές:
Δεν αντιστάθηκαν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Εφάρμοσαν όλες τις μνημονιακές κατευθύνσεις.
Υποστήριξαν θερμά τον "Καλλικράτη" και ανέχθηκαν τον ευνουχισμό της Αυτοδιοίκησης.
Ανέχθηκαν τη δραματική περικοπή πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Αποδέχθηκαν το Παρατηρητήριο και την κατάργηση της σχετικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης.
Μετέτρεψαν την Αυτοδιοίκηση σε ιμάντα μεταβίβασης των εθνικών και υπερεθνικών αντιλαϊκών πολιτικών, όπως για παράδειγμα η ελληνογερμανική συνεργασία και η «αξιοποίηση» (δηλαδή εκποίηση) της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.
Μετείχαν στις ελληνογερμανικές συνελεύσεις.
Τελικά, ανέχθηκαν, αν δεν συναίνεσαν, να οδηγηθεί η Αυτοδιοίκηση ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.
Αυτοί όλοι σήμερα, βγήκαν στο σεργιάνι, προς άγρα ψήφων.
Στο Δήμο μας τώρα, οι πεφωτισμένοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, από την μία ντύθηκαν μαχητές και αντιστασιακοί και από την άλλη, μαζί με τους  τοπικούς παράγοντες που τους ακολουθούν,   μοιράζουν απλόχερα υποσχέσεις και εκδουλεύσεις. Δεν μιλάνε για πολιτική.  Μιλάνε για  ανεξαρτησία από τα κόμματα. Δεν έχουν κομματικό παρελθόν. Δεν έχουν σχέση με τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές, ούτε με τα κόμματα που τις εφαρμόζουν. Είναι άχραντοι, αμόλυντοι και καθαροί.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, πολιτεύεται μιμούμενος το κυβερνητικό «success story». Οργάνωσε μια άτυπη προεκλογική καμπάνια με δημόσιο και δημοτικό χρήμα. Πρόβαλλε μια εικονική πραγματικότητα, ώστε να κρύψει την πραγματική. Διαφήμισε το « success story του Παύλου Μελά». Πλειοδοτεί στο Ψέμα. Εκεί που ήταν απών,δηλώνει ότι ήταν παρών και πρωταγωνιστής. Διατρανώνει ότι δεν θα κτιστεί τίποτα στο στρατόπεδο Π. Μελά, ενώ παραχωρεί στρέμματα για κατοικίες στο στρατό και την εκκλησία. Η μοναδική του μέριμνα είναι να διαφημίζει το ανύπαρκτο έργο του. Ο δήμαρχος της διαπλοκής και καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων, θέλει να συνεχίσει να διοικεί κατά το δοκούν. Δεν τον απασχολεί η άποψη της κοινωνίας. Όταν  στριμώχνεται και πρέπει να διαλέξει πλευρά, στρίβει δια του αρραβώνος, λέγοντας ότι, δεν θα έλθουμε σε σύγκρουση με την νομιμότητα. Κύριε Παπαδόπουλε, δεν μας ενδιαφέρει, εάν η άδεια καύσης απορριμμάτων που έδωσε στο ΤΙΤΑΝ το Υπουργείο είναι νόμιμη. Για μας είναι παράνομη και δεν την αναγνωρίζουμε. Νόμιμη είναι η θέληση των κατοίκων του δήμου μας. Νόμιμο είναι το δικαίωμα στη ζωή.

Ο γκαραντί γνήσιος δεξιός κ Δεμουρτζίδης, αναβαπτίστηκε και με την βοήθεια που του πρόσφεραν υποψήφιοι από ασύμβατους με αυτόν ιδεολογικούς χώρους. Ανεξάρτητος και αυτός. Ακομμάτιστος! Οι πληντυριάκηδες, ανέλαβαν με ζήλο, τον ρόλο του ξεπλύματος και ξεπέρασαν  κάθε όριο, παραβίασαν τις κόκκινες γραμμές και βάφτισαν την τοποθέτηση τους στην απέναντι όχθη,  “πράξη αντίστασης”. Οι έχοντες γνώση θα τους κρίνουν. Δεν μπορεί να μαζεύουν ψήφους στο μνημονιακό κουβά και να το παρουσιάζουν εναντίωση στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Ανεξαρτησία και υπηρεσία στους στόχους των κινημάτων. Και το λένε τόσο συχνά «το είμαστε ανεξάρτητοι»,  που κάποιοι δεξιοί, ανησυχούν, μήπως  το πιστέψουν και οι ίδιοι στο τέλος.

Ο κ. Θεοδωρίδης, μάζεψε τα υλικά κατεδάφισης του ΠΑΣΟΚ και μια σειρά παράγοντες και επιχειρεί την ανακατάληψη του Δήμου. Λειτουργεί ψηφοθηρικά και πελατοκεντρικά . Μοίρασε τις θέσεις και τους ρόλους, έδωσε απλόχερα υποσχέσεις, ανέβασε τους τόνους. Σαν να μη συμβαίνει  τίποτα, θέλει να κυβερνήσει τον Δήμο το βαθύ ΠΑΣΟΚ του κυβερνητισμού,  του νεοφιλελευθερισμού και του κομματικού παραμάγαζου.
Όλα για την καρέκλα. Όλα για την ψήφο .Πουλάει το παραμύθι σε διαφορετικές παραλλαγές, αρκεί να πιάσει τόπο. Ανάλογα με τον ακροατή και το σερβίρισμα.
Μια εκδοχή διοίκησης που την αποδοκίμασε η ελληνική κοινωνία, θέλει να την πλασάρει σαν φρέσκια ιδέα, που την έχει ανάγκη ο τόπος.

Όλους αυτούς, δεν τους απασχολεί η αλλαγή Πολιτικής. Τους απασχολεί η εξουσία και η διαχείριση της. Είναι παράγοντες. Απέχουν πολύ από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Νοιώθουν βολικά με τους ισχυρούς και τα κατεστημένα, και φυσικά  δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τις τομές και τις ρήξεις  με τα συμφέροντα και τις άνωθεν ντιρεκτίβες.
Οι αντιμνημονιακές τους κορόνες, έχουν ημερομηνία λήξης που είναι η επόμενη μέρα των εκλογών.


Απευθύνονται στον κόσμο, σαν  να  μην έχουν ευθύνη για τίποτα από αυτά που συμβαίνουν  και σαν να μη γνωρίζουμε τις διαδρομές τους. Πόσες φορές στον τόπο αυτό θα δούμε το ίδιο έργο; Δεν κατάλαβαν, ότι πλέον δεν υπάρχουν  ιθαγενείς;
Οι πολίτες ακόμα και τώρα, που υποφέρουν και πλήττονται από την κρίση, έχουν αξιοπρέπεια, έχουν κρίση, έχουν μνήμη. Γνωρίζουν τους Δημοτικούς “άρχοντες”. Γνωρίζουν τι έπραξαν,  τι παραμέλησαν και σε τι αδιαφόρησαν. Γνωρίζουν με τι συνθηκολόγησαν. Γνωρίζουν αυτούς που συμμετείχαν στο παζάρι των μεταγραφών, με μοναδικό κριτήριο,  να περισώσουν ή να εξασφαλίσουν την αυτοδιοικητική τους ύπαρξη.

Σήμερα πλέον ζούμε τη καταστροφή. Σήμερα ολόκληρη η κοινωνία, μέρα με τη μέρα, βυθίζεται  στην εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η Ριζοσπαστική Κίνηση  Πολιτών, προτείνει  ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του οποίου ο Δήμος και η Περιφέρεια, αντιμετωπίζονται σαν κύτταρα οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σαν  πυλώνες της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Στην στρατηγική μας, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

•           Η ανατροπή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου του “Καλλικράτη” και η κατάθεση ενός αντι- “Καλλικράτη”, με γνώμονα την εμβάθυνση της δημοκρατίας, της λαϊκής συμμετοχής και της συλλογικής διοίκησης των ΟΤΑ., Η υπέρβαση της γραφειοκρατικής αντίληψης και η προσέγγιση προς τους πολίτες.
•           Η οικονομική στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών, ώστε να αποτραπεί η ορατή πλέον κατάρρευσή τους και σε δεύτερο χρόνο, να εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία τους και η δυνατότητά τους,  να ανταποκρίνονται πράγματι στην αποστολή τους.


Το πρόγραμμα μας δεν είναι ένα απλό άθροισμα προτάσεων, αλλά ένα συγκροτημένο αυτοδιοικητικό-αναπτυξιακό σχέδιο για έναν άλλο Δήμο Παύλου Μελά, στον οποίο θα κυριαρχούν η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη.

Πρώτιστο καθήκον και δέσμευση μας, αποτελεί η στήριξη της κοινωνίας και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δημιουργούμε ένα ευρύτατο δημοτικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, απλωμένο σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας. Δεν θ’ αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Δεν θα περάσει κανένα σπίτι συμπολίτη μας στα χέρια Τραπεζιτών και τοκογλύφων. Θα υπάρχει για όλα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δωρεάν νομική προστασία από τον Δήμο.

Ενισχύουμε όλες τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές και δημιουργούμε δημοτικό κοινωνικό μαγειρείο, με καθημερινό φαγητό, για όλους τους Δημότες που το έχουν ανάγκη.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμμία απόλυση εργαζόμενου στις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Το νερό δεν αποτελεί εμπόρευμα. Είναι Δημόσιο Αγαθό. Να μην κλείσει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Δήμου μας, αποτελούν τον επόμενο άξονα της πολιτικής μας.

Όχι στην κατασκευή του γιγαντιαίου ΣΜΑ Ευκαρπίας. Μόλις αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, το έργο θα το σταματήσουμε, με κάθε τρόπο. Ας μην τολμήσουν, επίσης, να προωθήσουν την καύση των απορριμάτων στο ΤΙΤΑΝ.

Αντίθετα, δεσμευόμαστε για ένα ριζικά νέο σχεδιασμό διαχείρισης απορριμάτων, με επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση υλικών, προωθώντας την διαλογή των απορριμάτων στη πηγή  και την υγειονομική τους ταφή. Θέλει συστηματική προσπάθεια για να προχωρήσει, και πριν απ’ όλα ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών. Όχι, όμως, ν’ αποκαλούμε το σημερινό χάλι με τους μπλε κάδους στο Δήμο μας, πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Η προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο μας, ξεκινάει από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Την δημιουργία περιαστικού δάσους, την αντιπλημμυρική προστασία, την διαχείριση των ρεμάτων και την ανάπτυξη πολιτικής προστασίας. Την δημιουργία πράσινων διαδρομών και δικτύου χρησιμοποίησης ποδηλάτων. Την λειτουργική αναβάθμιση των τοπικών κέντρων και την αξιοποίηση των ιστορικών τόπων.

Άμεση προτεραιότητα μας, είναι η αποκατάσταση του αλσυλλίου και των νερόμυλων της Πολίχνης, με την δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων.

Η Νεολαία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και η Παιδεία, αποτελούν τον επόμενο νευραλγικό άξονα του προγράμματος μας.

Να μπει ο κόσμος στα στρατόπεδα ώστε ν’ αναπτυχθούν αντίστοιχες δραστηριότητες.

Άμεση και χωρίς όρους απόδοση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου στους πολίτες του Δήμου μας.

Αξιοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων που απέμειναν και είναι ελάχιστοι.

Να δοθεί βήμα σε όλα τα πολιτιστικά σχήματα της νεολαίας με την πλήρη αξιοποίηση των δημοτικών υποδομών.

Να ενισχυθεί ο σχολικός και μαζικός αθλητισμός.

Αύξηση με κάθε τρόπο των κονδυλίων του Δήμου για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Η δημοκρατία και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του Δήμου δεν απαιτούν επιπλέον ιδιαίτερους πόρους. Γιατί μέχρι σήμερα οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου καθώς και η σημερινή δεν ανέλαβαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες; Πιστεύουν στη συμμετοχική λειτουργία του Δήμου, ναι ή όχι;

Δεσμευόμαστε στην πραγματοποίηση Δημοψηφισμάτων για τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου. Στην κατάρτιση και εφαρμογή συμμετοχικού προϋπολογισμού, διαχειριζόμενου με ευθύνη των τοπικών κοινωνιών. Στην σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής προμηθειών και προσλήψεων με συμμετοχή πολιτών και κοινωνικών εταίρων.

Τέλος, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αναζωογόννηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, και να συμβάλλουμε έτσι στην τοπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων προς το Δήμο οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα αποπληρωμής τους.

Εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, με γνώμονα την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.

Ενίσχυση της Νεανικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας με την δημιουργία γραφείου Υποστήριξης και Δικτύωσης των τοπικών επιχειρήσεων. Προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Ενίσχυση συνεργατικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας κατά προτεραιότητα τις δεξιότητες της νεολαίας.

Χωροθέτηση βιοτεχνικής περιοχής στα όρια του Δήμου για την εγκατάσταση ήπιων παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας.

Τέρμα στην κατασκευή πολυκαταστημάτων.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη διοίκηση ως διαδικασία επιβολής αρχόντων σε αρχόμενους, δι’ αναθέσεως, αλλά ως ανοιχτή και καθαρή συνεργασία συμπολιτών με κοινούς στόχους, που έχουν συνομολογηθεί με εξίσου ανοιχτές και καθαρές διαδικασίες.
Με τους πολίτες πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην απαξίωση των θεσμών της αυτοδιοίκησης, ανοίγοντας τους δρόμους για μία συνολική ανατροπή, και στο μικρό επίπεδο της καθημερινότητας και της αυτοδιοίκησης και στο μεγάλο της κεντρικής εξουσίας και του συνολικού πλαισίου.

Οι αρχές και οι αξίες που μας ενώνουν, είναι: η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η δημοκρατία, ο αλληλοσεβασμός και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Όραμα μας είναι η παραγωγική, οικολογική και πολιτιστική ανασυγκρότηση του τόπου μας.


Η άποψή μας αυτή για την Αυτοδιοίκηση συμπίπτει και εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο του αγώνα της ελληνικής κοινωνίας για απαλλαγή από το βρόγχο των μνημονίων και του χρέους. Κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και χάραξη ενός δίκαιου και δημοκρατικού δρόμου εξόδου από την κρίση.

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε ένα Δήμο που να βρίσκεται στην πράξη δίπλα στον πολίτη.

Σήμερα, κάθε αυταπάτη έχει διαλυθεί, κάθε ελπίδα έχει διαψευστεί.
Η κοινωνική καταστροφή που συντελείται έχει πλέον φτάσει στο μη περαιτέρω. Κάθε μέρα που περνάει αφήνει όλο και περισσότερους άνεργους, φτωχούς και απελπισμένους. Στέλνει όλο και περισσότερους νέους στο περιθώριο ή στην ξενιτιά. Ματαιώνει και υπονομεύει κάθε εναλλακτική προοπτική και διέξοδο. Τραυματίζει τη δημοκρατία.

Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου. Το λόγο πλέον έχει ο απλός πολίτης. Ο καθημερινός άνθρωπος που στενάζει από την ανασφάλεια, την ανεργία, την ανέχεια, μπορεί να δώσει αποφασιστική απάντηση με την ψήφο του, με την δράση του, με την υποστήριξη του. Μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς. Μπορεί να αλλάξει το δήμο, μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.

Οι δυνάμεις τις καταστροφής, της συναλλαγής, του παραγοντισμού, της συνθηκολόγησης και της αποδοχής του μνημονιακού πλαισίου πρέπει να ηττηθούν.
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αναπνεύσει. Πρέπει να διεκδικήσει τον θεσμικό της ρόλο, να σταθεί δίπλα στην κοινωνία. Αυτό υπηρετεί η παράταξη μας.Εμπρός για τη Μεγάλη Νίκη!

Όλοι μαζί μπορούμε να τη φέρουμε!

Γειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ