Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Του ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΚΙΜΩΝ Υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου Σταυρούπολης Πρώην Αντιδήμαρχου Σταυρούπολης

Χαιρετισμός του  Κίμωνος  Σαραφίδη
στην προεκλογική Ομιλία του Τάσου Σταμπουλή στη Σταυρούπολη
DSC_1570 FINAL.jpg      Χαιρετίζω την εκδήλωση αυτή και όλους όσοι δώσαμε και δίνουμε τη μάχη για να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο στους ανθρώπους της πόλης.
       Στον σύντομο χαιρετισμό μου τρία ζητήματα θα ήθελα να θίξω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  της Σταυρούπολης αλλά και ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας Ελεύθερη Πόλη που συνεργάζεται σε αυτόν  τον εκλογικό αγώνα με τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών

-Τι μας ένωσε σε αυτόν τον αγώνα.
-Τι διαφορετικό έχουμε να φέρουμε στην πόλη.
-Και πώς θα το καταφέρουμε.
       Σε αυτόν τον αγώνα, μας ένωσε η κοινή μας πολιτική αγωνία για τον τόπο και τη ζωή μας.              Για τον τόπο και τη ζωή μας, που έχουν πέσει στα χέρια μιας δημοτικής αρχής, που δεν προσφέρει στην πόλη όσα της αξίζουν ή ακόμη πολλές φορές της κάνει και κακό.
    Μιας δημοτικής αρχής που η κουλτούρα της επικεντρώνεται στις δημόσιες σχέσεις με δημόσιο χρήμα και στην πελατειακή προσέγγιση με άλλους φορείς, εκκλησιαστικούς, αθλητικούς, επιχειρηματικούς.
    Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, στα κορυφαία θέματα του Δήμου  η σημερινή Διοίκηση λειτούργησε με τρόπο που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα  του Δήμου, όπως στην περίπτωση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά και την παραχώρηση στον Στρατό 50 στρεμμάτων οικοδομήσιμης γης  καθώς και στην Μητρόπολη άλλων 8 στρεμμάτων.
   Σε άλλες περιπτώσεις έδειξε ανεπάρκεια στο να υπερασπιστεί την υγεία και το περιβάλλον της περιοχής, όπως στην περίπτωση της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ. Συνοπτικά, η υπάρχουσα διοίκηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα τεράστια πλεονεκτήματα του τόπου μας σε υποδομές και ανθρώπους και έτσι οφείλουμε να σταθούμε απέναντι της πολιτικά και κριτικά.
    Δε μηδενίζουμε τις όποιες σωστές ενέργειες έγιναν κατά τη διαχείριση της σημερινής διοίκησης. Αλλά αρκεί η διαχείριση και οι αποσπασματικές δράσεις;  Ειδικά όταν οι προκλήσεις είναι τέτοιες που απαιτούν υπέρβαση , συνεργασία, προγραμματισμό, μα πάνω από όλα, όραμα πολιτικό και ιδέες πρωτοποριακές.
Σε αυτόν τον αγώνα, μας ένωσε επίσης η κοινή μας κουλτούρα που βρίσκεται απέναντί μας και όχι μόνο απέναντι στην παράταξη της νυν διοίκησης . Τα ταξίματα, τα μικρορουσφέτια και οι φαιδρές προσωπικές υποσχέσεις  δεν μπορούν να είναι κομμάτι της πολιτικής αλλαγής που επιθυμούμε. Αυτό το έργο δε θέλουμε να το ξαναδούμε στην πολιτική σκηνή ούτε της Χώρας ούτε του Δήμου μας.

Τι διαφορετικό έχουμε να φέρουμε στην πόλη τώρα.
Ήρθαμε να απαντήσουμε με μία δέσμευση που είναι και δική μας ανάγκη. Μια δέσμευση που λέει ότι στις δύσκολες αυτές ημέρες κανείς δεν πρέπει να νιώσει μόνος και ανήμπορος να σηκώσει το βάρος που του φορτώσανε άλλοι, χωρίς να έχει ο ίδιος την πλήρη υπαιτιότητα.
Ερχόμαστε να ενώσουμε ανθρώπους, να συνθέσουμε  με ιδέες πολιτικές, που θα δείξουν τον δρόμο, μακριά από τα αδιέξοδα της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.
 Θέλουμε να δουλέψουμε πάνω στους αρμούς της πόλης, να δώσουμε αφορμές για περισσότερη αλληλεγγύη, συνεργασία κι ανθρωπιά.
Να αξιοποιήσουμε κάθε μικρή και μεγάλη ευκαιρία που θα κάνει τις υπηρεσίες του Δήμου καλύτερες για τους πολίτες, αλλά και τον Δήμο μας πιο ικανό, οικονομικά και πολιτικά, για να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του.
Είναι εύκολο; ΟΧΙ. Θα απαιτηθεί από όλους μας χρόνος και δουλειά  για να συνεργαστούμε, να προγραμ-ματίσουμε και να υλοποιήσουμε,  με προτεραιότητα τον άνθρωπο και την πόλη, στο σήμερα και το αύριο.
 Δημιουργώντας, αξιοποιώντας και διεκδικώντας πόρους και όρους ανάπτυξης για την πόλη μας, φιλικούς για το περιβάλλον και τη ζωή. Πάντα σε συνεργασία με κάθε μονάδα ή ομάδα της πόλης  που θέλει να προσφέρει πολιτικά και ουσιαστικά.
 Μόνος του κανένας δεν μπορεί να τα καταφέρει τη δύσκολη αυτή στιγμή. Αυτό υπογραμμίζει και η συνεργασία μας. Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών με την πολιτική μας συνεργασία, απέδειξε πως έχει τη διάθεση να ενώσει πολιτικά τους  ανθρώπους της πόλης σε έναν κοινό σκοπό, να είναι δηλαδή περήφανοι   για την πόλη  όπου θα ζουν με αξιοπρέπεια και ποιότητα.
Για αυτό τον σκοπό από σήμερα και μέχρι την ημέρα των εκλογών, το μήνυμα αυτό πρέπει να φτάσει στο σπίτι κάθε ανθρώπου που γνωρίζουμε, με το θάρρος ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι και δίκαιο και ρεαλιστικό.      Καλό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ