Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Χρήστου Δουίτση Υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου Πολίχνης



Χαιρετισμός του Χρήστου Δουίτση στην προεκλογική Ομιλία του Τάσου Σταμπουλή στα Μετέωρα






Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες,

Βρισκόμαστε μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής και διανύουμε το τελευταίο κομμάτι της προεκλογικής περιόδου. Βρισκόμαστε ακριβώς στο παρά 5΄ πριν την επιλογή της νέας δημοτικής αρχής και του νέου ΔΣ και γνωρίζουμε ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους εκλογείς, οι πιέσεις προς τους δημότες έχουν χτυπήσει κόκκινο:
Θα ψηφίσεις εμένα γιατί είμαστε συγγενείς…
Θα ψηφίσεις εμένα γιατί είμαστε παιδικοί φίλοι…
Ψήφισε εμένα γιατί θυμάσαι τότε που σε εξυπηρέτησα…
Ψήφισε εμένα και την επομένη των εκλογών εγώ θα φροντίσω για να…
Και κάπως έτσι επιχειρεί ο δικομματισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αποσπάσει το φιλί της ζωής που θα του επιτρέψει να μείνει όρθιος και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…
Εμείς δεν παίζουμε με αυτούς τους όρους. Τη στιγμή της κάλπης ο καθένας είναι μόνος του. Αυτός και η συνείδησή του. Εμείς λοιπόν καλούμε τους δημότες, ακριβώς τη στιγμή που θα τραβήξουν το παραβάν να γυρίσουν τη πλάτη σε όλους που για χρόνια υπηρετούν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε όλους αυτούς που για χρόνια υπηρετούν και αναπαράγουν το σάπιο σύστημα της διαφθοράς, της εξυπηρέτησης των υμετέρων, που χρησιμοποίησαν την ΤΑ για την προσωπική τους ανέλιξη και το ατομικό τους συμφέρον. Σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της πόλης μας, του τόπου μας, ολόκληρης της χώρας μας. Που δυσφήμισαν το θεσμό της ΤΑ και καταρράκωσαν κάθε έννοια ηθικής και αξιοκρατίας. Και τώρα λένε ότι είναι ανεξάρτητοι και ξαναδιεκδικούν την ψήφο μας. Μοιάζουν με τον ένοχο που ενώ συμμετείχε στο έγκλημα  στην κατάθεσή του δηλώνει πως αυτός δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει τίποτα. Και είναι και σαν τον εγκληματία που ως γνωστόν ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος.
Μην αφήσετε λοιπόν να σας κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά . Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν την ποιότητα και την ηθική υπόσταση του καθένα. Γνωρίζουν τον τρόπο που πολιτεύτηκαν, την κομματική και πολιτική ταυτότητα, γνωρίζουν ποιος κυνήγησε καρέκλες και αξιώματα. Ο κόσμος είναι μικρός, η Ελλάδα ακόμη μικρότερη και ο Δήμος μας μια γειτονιά. Μην αφήσετε λοιπόν να υφαρπάξουν την ψήφο σας πολιτικάντηδες και κομματάρχες παλαιάς κοπής και να τη χαρίσουν στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Φίλες και φίλοι,
Λέγοντας αυτά δεν διεκδικούμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Συμμετέχοντας σε αρκετές περιοδείες ήταν αρκετοί αυτοί που μας λέγανε ΟΚ αυτά που λέτε για τους άλλους έτσι είναι αλλά όλοι ίδιοι είστε. Κι εσείς για την καρέκλα τρέχετε και άλλα τέτοια συναφή.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ξεκινώντας από τον επικεφαλής της Κίνησής μας, βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο, όντας δημοσιαγράφος της ΕΤ3, όταν η συγκυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης και έριξε το περιβόητο μαύρο στις οθόνες. Αντί να αφήσει λοιπόν το μαύρο εκείνο να του μαυρίσει την ψυχή, το νου και την καρδιά, έδωσε με αξιοπρέπεια μαζί με τους άλλους συναδέλφους του τον αγώνα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης και στη συνέχεια δέχτηκε να τεθεί επικεφαλής μιας συλλογικής δημοτικής κίνησης παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Συνεχίζοντας, στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά, συμμετέχουν άνθρωποι που για χρόνια υπηρέτησαν το θεσμό της ΤΑ από τη θέση αντιδημάρχου, προέδρου δημοτικού συμβουλίου ή δημοτικού συμβόλου χωρίς ποτέ να ακουστεί το παραμικρό για το ήθος και την ακεραιότητά τους. Ναι υπάρχουν και τέτοιοι. ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Συμμετέχουν άνθρωποι που στηρίζουν το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, γιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές που χωρίς μισθό ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό όφελος προσφέρουν τις ιατρικές τους γνώσεις και υπηρεσίες σε ανασφάλιστους συμπολίτες χωρίς καμιά διάκριση με προσωπικό κοινωνικό κόστος αλλά και κόπο. Ναι εξακολουθούν και υπάρχουν και τέτοιοι Άνθρωποι. ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν γράψει χιλιόμετρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης υπερασπιζόμενοι και διεκδικώντας, νεολαιίστικα, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Υπάρχουν άνθρωποι που εμπόδισαν τη μετατροπή του δήμου μας σε σκουπιδότοπο όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος και σύρθηκαν στα δικαστήρια κατηγορούμενοι γιατί άραγε; Ναι υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι. ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Προσωπικά, νιώθω χαρούμενος αλλά και υπερήφανος που συμμετέχω σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο μαζί με ανθρώπους τέτοιας ποιότητας. Είναι κοινωνική εμπειρία, γνώση και πλούτος και τους ευχαριστώ από καρδιάς για τον κοινό αγώνα που δίνουμε. 
Λέγοντας αυτά όμως δεν διεκδικούμε ψήφο συμπάθειας. Ούτε λέμε ψηφίστε μας για να σας διοικήσουμε.
Φίλες και φίλοι,
Σας καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Έχουμε σχέδιο και θέληση να το υλοποιήσουμε. Βάλτε πλάτη να δημιουργήσουμε μια πόλη ανοιχτή, ζωντανή, που ο νεολαίος θα μπορεί να εκφράζεται, που ο καλλιτέχνης θα μπορεί να προβάλει τις ανησυχίες και το έργο του, που ο μικροεπαγγελματίας θα μπορεί να βγάζει αξιοπρεπώς μεροκάματο, που ο επιστήμονας και ο εργαζόμενος θα απολαμβάνουν ποιότητα ζωής, που ο άνεργος θα έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη των υπολοίπων.
 Βοηθήστε μας, ελάτε  για να χτίσουμε μαζί μια πόλη που θα αναδεικνύει τους ανθρώπους της, τους χώρους της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της.
Στις 18 Μαΐου στηρίξτε τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά
Στις 18 Μαΐου ψηφίστε Τάσο Σταμπουλή.
Σας ευχαριστώ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ