Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Του Τάκη Θεοδοσιάδη Υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου Σταυρούπολης Πρώην Αντιδήμαρχου Σταυρούπολης


Χαιρετισμός του Τάκη Θεοδοσιάδη
στην προεκλογική Ομιλία του Τάσου Σταμπουλή στη Σταυρούπολη


ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

έχουν μείνει λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής.

Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τα δικά τους έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η σημερινή συγκυρία χαρακτηρίζεται από την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, την πρωτοφανή ανεργία ιδιαίτερα των νέων και την οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.  

Σήμερα ο ρόλος της Τ.Α. γίνεται πολύ πιο ουσιαστικός κι αναντικατάστατος παρά του ότι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ακυρώνεται και μετατρέπεται σε κακέκτυπο της κρατικής διοίκησης.

Στην Τ.Α μένει να ανακτήσει τον Δημοκρατικό και Προοδευτικό χαρακτήρα της, να διαφυλάξει την δημόσια περιουσία, να προστατέψει την αξιοπρέπεια των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας που πλήττονται από την εφαρμογή των Μνημονίων, να ενισχύσει τις υπάρχουσες και να δημιουργήσει νέες δομές  κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας των ανθρώπων. 

Ποιες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος;
Ποιες δυνάμεις μπορούν να σταθούν δίπλα στην κοινωνία και να δώσουν τον αγώνα αξιοπρέπειας κι επιβίωσης για τους πολίτες;
Ποιοι μπορούν να προστατέψουν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον;
Ποιοί μπορούν να δώσουν λύσεις με όραμα και αποτελεσματικότητα;

Ο σημερινός δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος έδωσε αρκετά δείγματα  ανικανότητας. Ανίκανος να κρατήσει καθαρή την πόλη, να προστατέψει τους θεσμούς, να υπερασπιστεί το δημόσιο χώρο.
Επανειλημμένα με προσωπικές του αποφάσεις και μυστικές επιστολές χάριζε ορόφους σε εργολάβους (Περίπτωση Τζαμπάζη), ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση παραχώρησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά, συντάχθηκε με τις επιλογές του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Βενιζέλου, οικοδομώντας 65 στρ,  αύξησε τα 2 στρ σε 8 για την μητρόπολη.
Πολεοδομεί μόνος του αποχαρακτηρίζοντας χώρους πρασίνου.
Σκάβει και χτίζει και προτρέπει κι άλλους να χτίσουν όπου γουστάρουν χωρίς οικοδομικές άδειες. Τωρα με την δημιουργία δημοτικής πολεοδομικής υπηρεσίας, ούτε παρκάκι δε θα αφήσει άχτιστο.
Ακόμα και αθλητικά κέντρα στον ΠΑΟΚ χαρίζει προεκλογικά ο αθεόφοβος! Λες και τα στρατόπεδα ή οι άλλοι δημοτικοί χώροι είναι προσωπική του περιουσία.
Είναι όμως ικανός να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με γειτονικό δήμο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους παιδιά, τα παιδιά των δημάρχων.
Είναι ικανός να δημιουργήσει παραμάγαζο προσωπικών πολιτικών που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα από αυτά που ορκίστηκε, που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας στους ημετέρους. Ένα εκλογικό πελατειακό σύστημα που καταρρέει μαζί του.

Ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Κ. Θεοδωρίδης που διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία έχει τάξει τόσες θέσεις στη διοίκηση του δήμου που δε χωράνε σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και τη δική του θέση, αυτή του δημάρχου, την έταξε σε καμιά δεκαριά! Σε όποιον δε, τον πλησιάζει του υπόσχεται άμεση λύση στο προσωπικό του πρόβλημα. Κανένα πρόβλημα γι αυτόν δεν έχει αιτία, καμία λύση δεν έχει συλλογικό χαρακτήρα. Όλα τα λύνει ο ΙΔΙΟΣ κι όλα τα λύνει σε προσωπικό επίπεδο. Μόνο θαυματοποιός μπορεί να χαρακτηριστεί! Στη δε θητεία του εκρίθη, εζυγίσθη κι ευρέθη ελλιπής.


Όσο αφορά τον  ανεξάρτητο δεξιό υποψήφιο Δεμουρτζίδη Δημήτρη,  αυτός δεν έχει καταλάβει ούτε τι διεκδικεί ούτε πως θα το διαχειριστεί. Είναι υπέρ του κοινωνικού χαρακτήρα των στρατοπέδων προεκλογικά αλλά ψήφισε τον σχεδιασμό του νυν Δημάρχου για την οικοδόμηση του στρ. Καρατάσιου. Είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των στρατοπέδων αλλά στηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ που τα ιδιωτικοποιεί και τα ξεπουλά.  Έχει ευαισθησία στους άνεργους νέους αλλά στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές που καθιστούν κάθε εργαζόμενο απασχολούμενο (λες και το ιερό δικαίωμα στην εργασία είναι χόμπι),  μιλά για ανάπτυξη αλλά στηρίζει τις ιδιωτικοποιημένες δημοτικές υπηρεσίες με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αναξιοπιστία των δύο προηγούμενων δημάρχων που πρόδωσαν προσδοκίες και θεσμούς κρύβοντας την πραγματική του ατζέντα, αυτήν δηλαδή της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην Τ.Α. που προβλέπει περαιτέρω μείωση των πόρων της, διάλυση των κοινωνικών δομών της, καταντώντας εξάρτημα της κρατικής μηχανής, όπως τα παλιά αυταρχικά χρόνια της δεξιάς διακυβέρνησης.  Μιας ΝΕΑΣ αρχής, αποκομμένης από τον πολίτη. Αυτό είναι το ιδεολογικό όραμα που υπηρετεί.

Κάποιοι άλλοι, ενώ  επαγγέλλονται την ανατροπή, η πολιτική τους ανεπάρκεια, η έλλειψη πρότασης και η ένδεια θέσεων οδηγεί σε κιτρινισμούς χειρίστου είδους. Φαίνεται ότι αυτή είναι η αντίληψή τους για την πολιτική.

Τέλος, συμπολίτες μας με τους οποίους θα μπορούσαμε να μοιραστούμε αγωνίες και να έχουμε κοινή δράση, η ιδεολογική περιχαράκωση και οι αγκυλώσεις δεν τους επιτρέπουν να δημιουργήσουμε κοινές συλλογικότητες ώστε ενωμένο το κίνημα Τ.Α. να δώσει την πολιτική του απάντηση στην οικονομική και θεσμική του συρρίκνωση.

Η δικιά μας πρόταση δημιουργεί μια νέα συλλογικότητα, μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Παντρεύει την εμπειρία με τον ενθουσιασμό, την γνώση με την αποτελεσματικότητα. Αποτελείται από πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινό στόχο.

Για ένα αυτοδιοικητικό, ριζοσπαστικό κίνημα.
Για την απόδοση των δύο στρατοπέδων και την αξιοποίησή τους ως αστικό πράσινο.
Για να σταματήσουμε την καύση των απορριμμάτων.
Για να σταματήσει η θεσμική κατρακύλα του Δήμου.
Για να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά.
Για να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου.
Για την αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου.
Για ενεργούς πολίτες και όχι πελάτες. 

Δυο μέρες πριν τις εκλογές σας καλώ όλους και όλες, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Τάσο Σταμπουλή και την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών. Γιατί μπορούμε να κάνουμε πράξη το ΕΜΕΙΣ. 
Για μια αλληλέγγυα κοινωνία.
Για μια πράσινη πόλη – κύτταρο πολιτισμού.
Ο αγώνας τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή. Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής δίνουμε τη μάχη για την ΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ