Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο “Λουδοβίκος” ξαναχτυπά και «στέλνει την μπάλα στην κερκίδα»


Ο “Λουδοβίκος” ξαναχτυπά και  «στέλνει την μπάλα στην κερκίδα»

Σε ένα ξέσπασμα πανικού μέσα στην αγωνία του να υπάρξει πολιτικά την επόμενη μέρα στο Δήμο Παύλου Μελά ο Δήμαρχος Παύλου Μελά «στέλνει την μπάλα στην κερκίδα».
Συνεχίζοντας να βλέπει ανεκμετάλλευτη την επικράτεια του και τα κτήματα του να μη αποδίδουν καρπούς και ανησυχώντας, γιατί οι ιθαγενείς δεν τρώνε το παραμύθι του, ο νέος Λουδοβίκος αποφάσισε να πετάξει τα καθρεφτάκια του , να ενεργοποιήσει τα ποδοσφαιρικά αντανακλαστικά των ιθαγενών και να τονώσει τον οπαδικό  «πατριωτισμό». Σε ανοικτό του κάλεσμα προς τον πρόεδρο ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης ,για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Δήμο μας ,προσέφερε γη και ύδωρ. Δέκα ημέρες πριν τις εκλογές ο καημός του Δημάρχου είναι το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, το οποίο πρέπει να γίνει εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου και μάλιστα να ανακοινωθεί το συντομότερο. Ει δυνατόν και πριν τις 18/5. Στα δικά μας  χωράφια πρέπει να αθληθεί ο ΠΑΟΚ δεν το καταλαβαίνετε;
Ο μαυρογιαλούρος δίνει τα ρέστα του.
Πρέπει εδώ και τώρα, να βρεθεί ένας γρήγορος τρόπος να πουληθεί το παραμύθι ,να συγκεντρωθούν τα ψηφαλάκια. Μετά έχει ο θεός. Στα εκλογικά παιχνιδάκια του κ. Διαμαντή χωρούν οι πάντες, αρκεί να συμμετέχουν με τους ψηφοθηρικούς του όρους και να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχός μας δεν «παίζεται», έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αισθάνεται ,ότι τον πήραν χαμπάρι και προσπαθεί να συγκρατήσει τους υπόλοιπους. Το μαύρο  τον πνίγει και λειτουργεί σπασμωδικά ψάχνει για νέους άσσους και νέα πυροτεχνήματα. Ο κατήφορος του δεν έχει πάτο. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε στην κατρακύλα.
Ωστόσο, η ευκολία με την οποία λέγεται η φράση «Δεν μιλάμε μόνο για διαγωνισμό, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Μπορεί η γη να αποκτηθεί με νόμιμες και γρήγορες διαδικασίες”, δεν είναι απλά κατρακύλα εν όψη της εκλογικής μάχης. Αναδεικνύει και μια επικίνδυνη αντίληψη για τον τρόπο άσκησης της πολιτικής με βερμπαλισμούς και ετσιθελισμούς, αγνοώντας επιδεικτικά την θέληση, την πρόταση και την συμμετοχή της κοινωνίας, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο των κανόνων  της Αυτοδιοίκησης. Νόμιμα και γρήγορα μοιράζει τη γή της πόλης μας ο Δήμαρχος, προς άγρα ψήφων.
Έχει δικά του κτήματα ο  Δ. Παπαδόπουλος που τα μοιράζει ή τα πουλάει χωρίς διαγωνισμό και με γρήγορες διαδικασίες; Αν έχει ας τα χαρίσει όπου θέλει.
Για τη δημόσια περιουσία, που έχει ορκιστεί να διαφυλάττει, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες παραχώρησής της, που ακόμα και η υπέρτατη ιδέα του ΠΑΟΚ, δε μπορεί να παρακάμψει.
Θεωρούμε, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών ότι, τα πρώην στρατόπεδα είναι οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι, που μπορούν και πρέπει να φιλοξενήσουν κοινωφελείς δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αλληλεγγύης ,έρευνας ,εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Γενικά, η διαχείριση της περιουσία του πλούτου των πολιτών, δεν μπορεί να γίνεται με αυτούς τους όρους. Κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί να διαπραγματεύεται την περιουσία του Δήμου και των πολιτών σαν να του ανήκει  προσωπικά.
Έτσι ,το μόνο που καταφέρνει, είναι να θέτει τα συμφέροντα του Δήμου σε κίνδυνο,  παραβλέποντας  τα αρμόδια όργανα και να υποτιμά τη νοημοσύνη των φιλάθλων της ομάδας, νομίζοντας ότι τρώνε κουτόχορτο.
Μετά τους Μητροπολίτες ,στους οποίους μοίρασε κομμάτι της ελεύθερης γης της πόλης ,ήρθε η σειρά των παραγόντων του  ποδοσφαίρου.
Αυτή η πολιτική «κουλτούρα», δεν ταιριάζει στην πόλη και στο χαρακτήρα των ανθρώπων της. Αυτή την αδίστακτη πολιτική συμπεριφορά και πρακτική , οφείλουμε να την καταδικάσουμε όλοι ,με την ψήφο μας, επιλέγοντας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών και τους ανθρώπους που έδωσαν αγώνες σε όλα τα επίπεδα, για να διαφυλάξουν τους ελεύθερους χώρους της πόλης ,χωρίς αστερίσκους και ασάφειες. Στο πρόγραμμα μας, είναι ξεκάθαρο το μέλλον των ελεύθερων χώρων, αλλά και της διαχείρισης τους. Εμείς, ούτε διαπραγματευόμαστε, ούτε παζαρεύουμε την τελευταία ανάσα της πόλης.
Ήρθε η ώρα, να τους γυρίσουμε την πλάτη  και να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη και τη ζωή μας.
Αν δεν το κάνουμε, η ευθύνη θα είναι και δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ