Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Επικοινωνιακά παιχνίδια - προεκλογικές φιέστες στην ημερίδα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.



Επικοινωνιακά παιχνίδια - προεκλογικές φιέστες

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 η ημερίδα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στο ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, στα πλαίσια μιας δήθεν «διαβούλευσης με τις κοινωνίες των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης»  όπως ειπώθηκε με έμφαση.

Η συμμετοχή αποκαρδιωτικά ισχνότατη για τους διοργανωτές(40-45άτομα μαζί με τους επίσημους καλεσμένους), πράγμα που δείχνει την προχειρότητα και προσχηματικότητα της διοργάνωσης και όχι την έλλειψη ενδιαφέροντος των τοπικών κοινωνιών.
Μετά τις εισηγήσεις του Γ.Γ.Δημοσίων Έργων και του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ακολούθησε μια παρουσίαση κάποιων τεχνικών χαρακτηριστικών του προγραμματισμένου έργου, του οποίου η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.Η χρηματοδότηση του έργου δεν είναι εξασφαλισμένη, όπως ωμά ειπώθηκε, γιατί δεν υπάρχουν δημόσια ή ευρωπαϊκά κονδύλια έως το2020!
Τον λόγο πήραν μετά οι επίσημοι καλεσμένοι.
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως έφτασε στο σημείο να μιλήσει για…ταξικό σχεδιασμό της πόλης που υποβαθμίζει τις φτωχές δυτικές συνοικίες.
Ο δήμαρχος Π.Μελά σε μια έκρηξη αγανάκτησης, μίλησε για δούλεμα πολλών χρόνων από την πολιτεία, για να εισπράξει την «άκομψη» απάντηση του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., ότι είναι άσχετος με δημόσια έργα και λαϊκιστής!
Οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων και Κορδελιού, αφού ευχαρίστησαν την κυβέρνηση για τα έργα στους κόμβους της περιφερειακής οδού, περιορίστηκαν σε ευχές για την πραγματοποίηση του έργου.

Για την ουσία της υπόθεσης, ότι οι συνεχείς περικοπές χρηματοδότησης δημοσίων έργων σαν απόρροια της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης οδηγούν μια σειρά έργα στην ουσιαστική ακύρωσή τους, καμία κουβέντα.

Συμπερασματικά, μπορεί να πει κανείς, ότι διοργανώθηκε μια κυβερνητική εκδήλωση-φιέστα στα πλαίσια της γενικότερης επικοινωνιακής πολιτικής για επανεκκίνηση των δημόσιων έργων και δημιουργίας δήθεν θέσεων εργασίας ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του Μάη. Μόνο που τα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης, πρέπει να ήταν πολύ αποκαρδιωτικά για τους διοργανωτές της και του παρατρεχάμενους δημάρχους τους, «εξοργισμένους» και μη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ