Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε τους φίλους μας της Ελεύθερης Πόλης, στον αγώνα και στην κοινή δράση για να «έρθει η άνοιξη στον Δήμο Παύλου Μελά και η αξιοπρέπεια στη ζωή των κατοίκων της».
Με απόλυτο σεβασμό στην αυτόνομη ύπαρξη και λειτουργία των δύο συλλογικοτήτων, ενώνουμε δημοκρατικά και δημιουργικά τις δυνάμεις μας, για την εξυπηρέτηση του κοινού στόχου, που είναι η απομάκρυνση των «μικρών μοναρχών» δημάρχων και τοπικών παραγόντων που οδηγούν την ζωή στην πόλη μας σε συνεχή υποβάθμιση.
Διαθέτουμε την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, τόσο η Ελεύθερη Πόλη που πολλά μέλη της, αποτελούσαν τον κύριο κορμό της παράταξης  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, όσο και η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών που τα στελέχη της βρίσκονται διαχρονικά μέσα στους τοπικούς αγώνες για την προστασία της ποιότητας ζωής στον Δήμο και την υποστήριξη της κοινωνίας, για να αλλάξουμε ριζικά την τραγική κατάσταση στον Δήμο μας.
Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών, αναδεικνύοντας σε νικητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Σταμπουλή.
Ο στόχος είναι εφικτός, γιαυτό έχουμε την υποχρέωση να τον υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οφείλουμε ν’ απευθυνθούμε σε κάθε πολίτη του Δήμου Παύλου Μελά που βιώνει καθημερινά τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πόλης. Που η ζωή του χειροτερεύει από τις εφαρμοζόμενες τοπικές πολιτικές εξαφάνισης των ελάχιστων ελεύθερων χώρων πρασίνου. Την έλλειψη πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων που επιφέρει σταδιακά την καύση τους, μέσα στα όρια του Δήμου (ΤΙΤΑΝ) . Στους πολίτες που δίνουν ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης των οικογενειών τους. Στους άνεργους νέους και τις νέες του Δήμου μας, που μαζί με την ανεργία τους, συναντούν  και την απουσία του Δήμου σαν Φορέα Πολιτιστικής δημιουργίας. Σε όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις.
Πορευόμαστε μαζί για:

  • Να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση. Πόρους, αρμοδιότητες, ανθρώπινο δυναμικό, προγράμματα, Δημόσιους χώρους, Δημόσια Αγαθά.
  • Να ανατρέψουμε αντιλήψεις τοπικών παραγόντων, που θεωρούν τον δήμο ιδιοκτησία τους.
  • Να ανατρέψουμε πρακτικές που παραπέμπουν σε εμπορικές συμφωνίες, αδιαφανείς διαδικασίες, σε ύποπτες αντιπαροχές, σε ανίερες συμμαχίες ,σε ανταλλαγές “μετοχών”, σε παραμάγαζα πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων.

Επιθυμούμε να επαναφέρουμε τον πολίτη στη θέση που του αρμόζει στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Με διαρκή και δημοκρατική συμμετοχή στην συζήτηση και λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή του.
Δεν θα διαχειριστούμε τη μιζέρια που μας επιβάλλουν. Δεν θα κινηθούμε στο πλαίσιο τους. Θα χαράξουμε και θα υλοποιήσουμε πολιτικές που φέρνουν την ελπίδα στην τοπική μας κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε ν΄αλλάξει ο Αυτοδιοικητικός Χάρτης στη χώρα μας. Να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση, πραγματικά ως αυθεντικός αυτοδοικητικός θεσμός γνήσιας λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής των πολιτών, στην υπηρεσία της κοινωνίας και κάτω από τον έλεγχο της .Χωρίς άνωθεν  εποπτείες .Χωρίς την επιτροπεία του οικονομικού παρατηρητηρίου.
Να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση, σαν χώρος παραγωγής πολιτισμού που θα ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες των νέων για ουσιαστική λαϊκή έκφραση και δημιουργία. Ν΄ αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό μηχανισμό για την έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Με όλα αυτά και με άλλα περισσότερα που θ’ αποτυπωθούν στο κοινό μας πρόγραμμα για τις εκλογές και βρισκόμενοι δύο μήνες πριν από αυτές, επιβεβαιώνουμε την αισιοδοξία και την πίστη μας στην τελική  ΝΙΚΗ για την Ανατροπή  στο δήμο Παύλου Μελά.

«Καλό μας αγώνα» λοιπόν, γιατί μας έχει ανάγκη η κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά.





Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ