Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Δήμο Παύλου Μελά.

Η πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Δήμο Παύλου Μελά.

  Οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, που φυσικά δεν αφήνει αλώβητους ούτε τους δήμους.
Καλούμαστε σήμερα να αναλάβουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση με εξαιρετικά μειωμένη χρηματοδότηση, με περικοπές στα κονδύλια, ακριβώς τη στιγμή που οι Δήμοι έχουν αυξημένες ευθύνες. Καταρχήν, ευθύνες για να καταστήσουν την κάθε πόλη βιώσιμη για όλους τους πολίτες, και παράλληλα τις αρχές της ικανές να συμβάλουν με συγκεκριμένα κοινωνικά μέτρα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Όμως, μια τέτοια  προοπτική, τόσο ενός Δήμου που είναι προσανατολισμένος προς τις ανάγκες των ανθρώπων του, και που ταυτόχρονα λειτουργεί ως ανάχωμα στα φαινόμενα εξαθλίωσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας, διαθέτει βαθιά πολιτικό πρόσημο. Πρόσημο προοδευτικό, ριζοσπαστικό, αριστερό. Χρειαζόμαστε μια πολιτική που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης και εναντιώνεται στα μνημόνια και στον Καλλικράτη.

Ως εκ τούτου,στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πολιτικό διακύβευμα αυτών των εκλογών, που είναι η σωτηρία της αυτοδιοίκησης .Ο  δικός μας αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ' όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στα δημοτικά πράγματα του Παύλου Μελά.
Ο στόχος μας περνά μέσα από από τη ματαίωση των σχεδίων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και κύκλων του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κατεστημένου, για “χαλαρή” αυτοδιοικητική ψήφο. Η χαλαρή αυτοδιοικητική ψήφος είναι ψήφος ελαφρότητας και επιπολαιότητας χωρίς επίγνωση του διακυβεύματος αυτών των εκλογών. Είναι ψήφος που λειτουργεί υπέρ των προθύμων, των εντολοδόχων, των “ανεξάρτητων” αυτοδιοικητικών  να υπηρετήσουν και να εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές της μιζέριας της εξαθλίωσης και των συμφερόντων.
Εμείς θέλουμε τους πολίτες να ψηφίσουν με επίγνωση του ρόλου που θέλουν να παίξει η αυτοδιοίκηση στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, με επίγνωση των συμφερόντων που θα υπηρετήσει και φυσικά να μην αρκεστούν στη ψήφο και στην ανάθεση αλλά με το πρωταγωνιστικό και συμμετοχικό  παρόν σε κάθε σημαντικό ζήτημα να διαμορφώσουν και να χαράξουν τις πολιτικές για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
Η Ριζοσπαστική  Κίνηση Πολιτών  Παύλου Μελά διεκδικεί έναν Δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό, πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, που σέβεται την τοπική πολιτική έκφραση και δράση.  
Ο Δήμος μπορεί να γίνει ένα εργαλείο αντίστασης σε κάθε σχέδιο εκποίησης της δημοσίας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων, όπως για παράδειγμα τα στρατόπεδα που πολεοδομικά ανήκουν στο δήμο μας και η έκταση του ΑΓΝΟ.
Παράλληλα, όταν κάνουμε λόγο για άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε επίπεδο δήμου εννοούμε πως θα πορευτούμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά και αγωνιζόμαστε ώστε να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας μόνος του στην κρίση.

Μαζί με τους πολίτες, διαμορφώνουμε από κοινού ένα πρόγραμμα νίκης και ανατροπής για τον Δήμο μας. Μπαίνουμε στη διαδικασία διαβούλευσης με τη τοπική κοινωνία για την κατάρτιση του προγράμματός μας. Κατεβαίνουνε σε κάθε γειτονιά και συζητάμε όλα όσα μας αφορούν όλους μας, ώστε να αναδειχθούν οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε ένα Δήμο που να βρίσκεται στην πράξη δίπλα στον πολίτη. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε μια διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση που να υψώνει τείχος στην καταστροφή και την αδικία που φέρνουν στο πέρασμά τους οι δυνάμεις του Μνημονίου.

Τάσος Σταμπουλής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παύλου Μελά
Με τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ