Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η Ελεύθερη Πόλη με τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών σε κοινή θέση μάχης για την πόλη.




...για να έρθει η Άνοιξη στην πόλη του Παύλου Μελά και η αξιοπρέπεια στη ζωή των κατοίκων της.
Η Ελεύθερη Πόλη μια ομάδα εργασίας για την παραγωγή και εφαρμογής αυτοδιοικητικής πολιτικής στο Δήμο Παύλου Μελά αποφάσισε την κοινή της δράση και συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές με τη Ριζοσπαστική ΚίνησηΠολιτών και τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Σταμπουλή. Η Ελεύθερη Πόλη ως ομάδα παραγωγής ιδεών έκρινε σκόπιμο να δώσει πολιτική έκφραση και να κάνει πράξη τις ιδέες της μέσα από τη συνεργασία αυτή. Η διερεύνηση κοινής δράσης είναι μέσα στους βασικούς σκοπούς της ομάδας μας. Την τελική απόφαση την πήραμε δημοκρατικά ύστερα από επαφή που είχαμε με παρατάξεις που θεωρούσαμε πως αποδέχονταν τον τρόπο λειτουργίας μας και είχαμε κοινούς πολιτικούς αυτοδιοικητικούς στόχους.
Ο σεβασμός των αρχών λειτουργίας μας από την παράταξη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Σταμπουλή αλλά και οιπολλές κοινές θέσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μας ώθησε να επιλέξουμε τη συνεργασία αυτή. Σίγουρα πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια για την πρόσκληση και τις παρατάξεις εκείνες που με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό στις ιδέες μας συμμετείχαν σε αυτό το διάλογο και πιστεύουμε πως στο μέλλον θα συναντηθούμε σε πολιτικό επίπεδο.
ΠΟΙΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ;
Οι άνθρωποι της Ελεύθερης Πόλης έχουν αναπτύξει αυτοδιοικητικές δράσεις μέσα από παλαιότερες δημοτικές παρατάξεις  όπως αυτή της Ανθρώπινης Πόλης αλλά και δράσεις με τοπικό και υπερτοπικό χαρακτήρα όπως το κίνημα για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων της περιοχής, το κίνημα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων ενάντια στην καύση από το ΤΙΤΑΝ. Στην ομάδα μας ανήκουν φυσικά και άνθρωποι που για πρώτη φορά θέλησαν να ακουστούν και να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για το μέλλον της πόλης.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΏΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΏΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΆΣΟ ΣΤΑΜΠΟΥΛΉ.

·                     Η αγάπη για τον Άνθρωπο και την ανάγκη του να ζει με αξιοπρέπεια και ποιότητα στον τόπο του.
·                      Η ανάγκη για υποστήριξη της Κοινωνίας αυτές τις δύσκολες ώρες με πράξεις αλληλεγγύης και πολιτικές τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.
·                      Η πεποίθηση μας ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι σημαντική παράμετρος που διασφαλίζει στους πολίτες ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο
·                       Η ορθολογική διοίκηση των Δημοτικών Υπηρεσιών με βάση τηνομιμότητα και τη διαφάνεια.
·                      Ο σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας στη σχέση συνεργασίας.
·                       Η ανάγκη μας για αλλαγή στο ύφος άσκησης της πολιτικής από«μικρούς μονάρχες» δημάρχους που έχουν την αποκλειστικότητα στην απόφαση άσκησης διοίκησης ή επιλέγουν το δρόμο των πελατειακών σχέσεων με ιδιώτες ή φορείς για να πετύχουν τους εκλογικούς τους στόχους.

ΓΙΑΤΊ ΚΟΙΝΉ ΔΡΆΣΗ…
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα…

Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία θα πετύχουμε ένα μεγαλύτερο όφελος για την πόλη και τους ανθρώπους. Μερικοί από αυτούς είναι:

Α) Μεγαλύτερος πλούτος ιδεών. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα. Σημασία για εμάς είναι να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο και ποιοτικότερο πλήθος ιδεών για να μπορούμε να διαλέξουμε τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες.

Β) Κάνουμε πράξη την κουλτούρα σύνθεσης της διαφορετικότητας. Δείχνουμε προεκλογικά πως μπορεί να πετύχεις συνεργασίες μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικές καταβολές, ιδεολογικές πεποιθήσεις και ιδέες.

Γ) Θέλουμε να υπηρετήσουμε το καινούργιο. Γιατί πολλές από τις υπάρχουσες υποψήφιες δυνάμεις που διοίκησαν τους Δήμους Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας αλλά και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά είτε έθεσαν σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον με τις αποφάσεις τους όπως για παράδειγμα η οικοπεδοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, είτε άσκησαν διοίκηση με τρόπο που δεν υπηρετεί τη νομιμότητα, είτε δεν έχουν κανένα πολιτικό όραμα και σχέδιο για τον τόπο.

Δ) Υπάρχει δουλειά και ευθύνη για όλους και πρέπει να τη μοιραστούν όσοι περισσότεροι γίνεται. Το έργο στη διοίκηση του Δήμου είναι μεγάλο και απαιτητικό, διότι το μέγεθος του Δήμου αλλά και οι αρμοδιότητες του γεννούν ανάγκες πολλαπλάσιες από ότι στο παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ
Λόγια ξεκάθαρα δημόσια χτίζουν μια  σχέση εμπιστοσύνης…

Η συνεργασία μας δε θα καταλήξει σε συγχώνευση, απορρόφηση ή ενσωμάτωση της Ελεύθερης Πόλης.
Η Ελεύθερη Πόλη θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μια αυτόνομη ανεξάρτητη και ανοιχτή ομάδα παραγωγής πολιτικής και δράσης.

Η ομάδα μας θα προσπαθήσει να συνδράμει με ανθρώπους, ιδέες, γνώση και εργασία στην προσπάθεια της ΡιζοσπαστικήςΚίνησης Πολιτών και του υποψήφιου Δημάρχου Παύλου Μελά Τάσου Σταμπουλή. Μέσα από δημοκρατικές καισυνεργατικές διαδικασίες θα καταθέσουμε την προγραμματική μας πρόταση και το όραμα μας για τη πόλη και τους ανθρώπους της.
Η ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί αναλογικά στη διοίκηση του Δήμου με κάποια από τα υποψήφια μέλη της.

Η ομάδα μας δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει καμία κομματική γραμμή αν ποτέ υπάρξει από όποιον υποστηρίζει την παράταξη της Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά ούτε και να υπογράψει καταστατικές αρχές λειτουργίας οποιουδήποτε συνεργαστεί στο μέλλον.

ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ ΈΝΑ ΑΝΟΙΚΤΌ ΚΆΛΕΣΜΑ

Αυτό το συμβόλαιο εμπιστοσύνης εκφράζει την κουλτούρα της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού των θέσεων και των αρχών λειτουργίας.
Διασφαλίζει τον πλούτο των ιδεών και τη διαφορετικότητα. Ανοίγει την πόρτα σε ιδέες και ανθρώπους, για να νιώσουν άνεση και ασφάλεια όλοι όσοι πιστεύουν ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στο κοινό μας μέλλον, χωρίς το φόβο πως θα «καπελωθούν» ή θα μπουν στο περιθώριο.

Δημοσιοποιώντας της αρχές της συνεργασίας μας:

Λέμε όχι στην πολιτική μοναξιά, την απομόνωση, το φόβο για συνεργασία.
Λέμε όχι στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με θολούς όρους, υποσχέσεις και ανταλλάγματα.
Λέμε ναι στη δύναμη που φέρνει κοντά ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και πολιτική καταγωγή αλλά ένα κοινό στόχο, να ζεις με αξιοπρέπεια και αλήθεια.
Λέμε ναι σε όποιον θέλει να ακουστεί και να ακούσει, να δουλέψει και να αναλάβει μέρος της ευθύνης, αλλά και στην ικανοποίηση πως έκανε τον τόπου του καλύτερο με τη συμμετοχή του.

Με υποψήφιο Δήμαρχο Παύλου Μελά τον Τάσο Σταμπουλή η ΡιζοσπαστικήΚίνηση Πολιτών και η Ελεύθερη Πόλη μαζί με φορείς και συλλογικότητες ξεκινούν μια προσπάθεια αλλαγής στο τρόπο διοίκησης του Δήμου και διεκδίκησης μιας καλύτερης προοπτικής για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, πιστεύουν ή αισθάνονται.

Καλό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ