Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν συναινούμε στον παραλογισμό...



24.9.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν πέρασαν ούτε… δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της επαίσχυντης συμφωνίας για το στρατόπεδο Παύλου Μελά, από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και η Εκκλησία, όπως την εκφράζει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, βρήκε την ευκαιρία ν’ αρχίσει το… χτίσιμο.
Χωρίς καμία πολεοδομική άδεια, χωρίς κανένα σχετικό έγγραφο από την πλευρά του Δήμου Παύλου Μελά, τσιμέντωσε το χώρο δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και άρχισε την κατασκευή νέας πύλης εισόδου (!!!).
Τα… αντανακλαστικά της νέας διοίκησης του Δήμου ήταν υπερβολικά αργά και μόλις τέσσερις μέρες μετά την καταγγελία των μελών της “Ελεύθερης Πόλης” στην αστυνομία, εδέησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Πάντσης, να επισκεφθεί τον χώρο και να απαιτήσει να σταματήσουν οι εργασίες.
Η “Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών”, κατήγγειλε την αυθαίρετη αυτή ενέργεια στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η πλειοψηφία του οποίου παραδέχθηκε τον παράνομο χαρακτήρα της) και πρότεινε στο σώμα να γκρεμιστεί αμέσως, ότι πρόλαβε να… χτιστεί.
Ζήτησε επίσης, τη σύγκληση ειδικής συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την στάση που θα κρατήσει ο Δήμος συνολικά, μετά τις… εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Διότι, στα προεκλογικά φυλλάδια της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, το σύνθημα “ούτε μισό μέτρο τσιμέντο στο στρατόπεδο”, έγινε… κοινός τόπος.
Μετεκλογικά όμως, μετά και την αλλαγή των συσχετισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αναγκαίο η κάθε παράταξη να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει δημόσια στους πολίτες αν εγκρίνει την συμφωνία παραχώρησης και τους πρωτοφανείς όρους της.
Για να γνωρίζουν και οι πολίτες, τι ψήφισαν και τι βρίσκουν μπροστά τους…
Η λογική επίσης που πηγαίνει τεχνηέντως να επιβληθεί μέσω της συμφωνίας, ώστε μόνος του ο Δήμος να φορτωθεί όλα τα οικονομικά βάρη για την ανάπτυξη των χώρων του πρώην στρατοπέδου, και η οποία οδηγεί απευθείας στην… αγκαλιά των ιδιωτικών συμφερόντων, αγγίζει την σφαίρα του παράλογου.
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών δεν θα συναινέσει στον παραλογισμό”.



Ο επικεφαλής της παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος

Τάσος Σταμπουλής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ