Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: σύμβαση παραχώρησης κατά χρήση τμήματοςτου πρώην Στρατοπέδου “Παύλου Μελά” στο Δήμο Παύλου Μελά για σαράντα εννέα (49) έτη
Η "Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών" καλεί τα μέλη και τους φίλους της, καθώς και τους απλούς πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά, που αντιτίθενται στην τριχοτόμηση και μερική "τσιμεντοποίηση" του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά", να βρίσκονται την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 19.00' στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον τρίτο όροφο του πολιτιστικού κέντρου "Χρήστος Τσακίρης".
Εκεί πρόκειται να λάβει χώρα, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: "Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης κατά χρήση τμήματος (συνολικής έκτασης 283.940 τ.μ.) του πρώην Στρατοπέδου “Παύλου Μελά” στο Δήμο Παύλου Μελά για σαράντα εννέα (49) έτη".
Οι όροι της σύμβασης που τίθενται σε συζήτηση, είναι χειρότεροι και από την προηγούμενη σύμβαση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τον Ιούνιο του 2013. Και που η εφαρμογή της μέχρι σήμερα, δεν προχώρησε, χάρη στην αντίδραση της τοπικής κοινωνίας (παρατάξεων, συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων). Σε εκείνη την ψηφοφορία, ο νυν Δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ψήφισε "λευκό". Τι άλλαξε στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν? Που πήγαν οι προεκλογικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες?
Η "Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών" δεν θα σταματήσει να διακηρύττει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι όροι που απαιτεί το Τ.ΕΘ.Α. για να παραχωρήσει μέρος του πρώην στρατοπέδου στον Δήμο, οδηγούν σε αδιέξοδα, δεσμεύουν τον Δήμο και την τοπική κοινωνία, η παραχώρηση δεν είναι καν κατά κυριότητα, ενώ οι επιμέρους οικονομικοί όροι θυμίζουν αποικιοκρατική σύμβαση άλλων αιώνων...
Καλούμε κάθε ευαίσθητο πολίτη στην συνεδρίαση, ούτως ώστε να επιβάλλουμε την μη λήψη οριστικής απόφασης, πριν το καυτό θέμα εξαντληθεί σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Πριν, μέχρι και ο τελευταίος Δημότης, πληροφορηθεί με σαφήνεια, τους όρους της σύμβασης και τις μακροχρόνιες συνέπειες της για την περιοχή. Εμείς είμαστε εδώ, για να διατρανώσουμε και πάλι ένα μεγάλο όχι στην τριχοτόμηση του πρώην στρατοπέδου και κυρίως ένα μεγάλο όχι σε λογικές ξεπουλήματος των τελευταίων ελεύθερων χώρων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τάσος Σταμπουλής, Επικεφαλής «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών» Δήμου Παύλου Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ