Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η πολιτική της συγκυβέρνησης και τα αποκαλυπτήρια της «ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Π.Μελά την Δευτέρα 24/11/2014, με θέμα την παραχώρηση υπό όρους του πρώην στρατοπέδου.


Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η πολυπληθής παρουσία της αστυνομικής δύναμης με κλούβα, έξω από το κτίριο συνεδρίασης (Χρ.Τσακίρης) δεν προέκυψε με πρόσκληση της Διοίκησης. Εάν αυτό αληθεύει, τότε προκύπτει το ερώτημα βάσει ποιών πληροφοριών και από ποιους κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της.

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, η Διοίκηση και ο Δήμαρχος κ. Δεμουρτζίδης:

1)       Προσπάθησαν να οχυρωθούν πίσω από την «επιχειρηματολογία» της προηγούμενης Διοίκησης Διαμαντή Παπαδόπουλου και το δήθεν «τετελεσμένο» της συμφωνίας του με το ΤΕΘΑ, γράφοντας στα υποδεέστερα των υποδημάτων τους, τις προεκλογικές τους εξαγγελίες για την υπεράσπιση της μη πολεοδόμησης των στρατοπέδων. «Ούτε ένα τούβλο επιπλέον στα στρατόπεδα», έλεγαν… Ήξεραν βέβαια και τότε, ότι θα ευθυγραμμίζονταν με την κυβερνητική πολιτική για τα στρατόπεδα, αλλά λόγοι καλλιέργειας της δήθεν ανεξάρτητης υποψηφιότητάς τους, επέβαλαν μια άλλη θέση.

2)   Ανέλαβαν στη συνέχεια, τον εκβιαστικό ρόλο του διεκπεραιωτή της κυβερνητικής πολιτικής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΤΕΘΑ, λέγοντας ότι κάθε καθυστέρηση επικύρωσης της συμφωνίας, επιφέρει δυσμενέστερους όρους και… καραδοκεί το ΤΑΙΠΕΔ! Πιο δουλική προσαρμογή στις κυβερνητικές επιταγές δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Αλλά, όπως είπαμε παραπάνω, αυτό ήταν δεδομένο ήδη προεκλογικά και εμείς το καταγγείλαμε από τότε.

Δεν μπορούμε όμως να μην υποκύψουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε την θλιβερή κατάντια του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ. Σάκη Λαζαρίδη, που από «υπερασπιστής» των κινημάτων κατά της πολεοδόμησης των στρατοπέδων, πέρασε στον θλιβερό ρόλο του υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής για τα πρώην στρατόπεδα. Η κολοτούμπα, που λέει ο λαός μας, σε όλο της το μεγαλείο!
Μετά τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκομένων πολιτών και της αντιπολίτευσης (η παράταξη του Διαμαντή Παπαδόπουλου, όπως ήταν φυσικό, συντάχθηκε με την διοίκηση),  το θέμα παραπέμφθηκε για το μέλλον.

Εμείς, μένοντας πιστοί στις διαχρονικές μας αξίες, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποδοθούν τα πρώην στρατόπεδα στην κοινωνία και τους πολίτες της, γιατί είναι δική τους περιουσία την οποία έχουν πληρώσει και δεν δεχόμαστε κανέναν εκβιασμό από τους διεκπεραιωτές της κυβερνητικής πολιτικής, που εκφράζεται με το ΤΕΘΑ και την Διοίκηση του Δήμου μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο χρόνος αυτής της πολιτικής τελειώνει, αλλά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκάλυψε περίτρανα τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες.

Δηλώνουμε τέλος περίτρανα προς την Διοίκηση του Δήμου μας και τις παρατάξεις των κ.κ. Διαμαντή Παπαδόπουλου και Γιώργου Λίλτση, που την στηρίζουν στο συγκεκριμένο θέμα - ο πρώτος πιέζοντας απροκάλυπτα και ο δεύτερος συμφωνώντας- ότι η παράταξή μας, με όλη τη δύναμή της και χρησιμοποιώντας κάθε δημοκρατικό μέσο που  της προσφέρεται, δεν θα επιτρέψει να  ευδοκιμήσουν τα σχέδιά τους.
Θα επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις άλλες παρατάξεις που αντιστέκονται στην οικοδόμηση του στρατοπέδου.

Θα απευθυνθεί στους πολίτες του Δήμου Π. Μελά να πάρουν αυτοί την υπόθεση στα χέρια τους. Να μη επιτρέψουν στις κυβερνήσεις που ευθύνονται για την οικονομική τους καταστροφή και την κοινωνική τους εξόντωση να τους περιορίσουν ακόμα και το οξυγόνο που αναπνέουν μέσα από πειθήνιες αυτοδιοικητικές Διοικήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Π.ΜΕΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ