Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η πραγματική αλήθεια για την καύση απορριμμάτων από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ.

Η  πραγματική αλήθεια για την καύση απορριμμάτων από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ.


«Άστραψε και βρόντηξε» ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΤΙΤΑΝ από το ΥΠΕΚΑ που του επιτρέπει  να προχωρήσει στην καύση εναλλακτικών καυσίμων, δηλαδή χαρτιού, πλαστικού, κλπ.
         Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση για τον ίδιο «casus belli», δηλαδή αιτία πολέμου. Τώρα πως εννοεί τον πόλεμο ο κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
         Κατ’ αρχήν όμως, θέλουμε να τονίσουμε για την κίνηση του αυτή «κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Που βρισκόταν όμως τόσον καιρό, όταν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας αγωνίζονταν ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ και την καύση των απορριμμάτων;
         Γιατί η καύση των απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ, συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία και την χωροθέτηση του δίπλα από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.
         Ο κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος απουσίαζε στην πράξη από τους αγώνες των κατοίκων. Όχι μόνο δεν προέταξε τον εαυτό του και τα στελέχη της παράταξης του, στον αγώνα κατά της κατασκευής  του ΣΜΑ ώστε να εμψυχώσει και να συσπειρώσει τους αγωνιζόμενους κατοίκους, αλλά ουσιαστικά απουσίαζε απ’ όλους τους αγώνες τους.
         Στα λόγια βέβαια, για ψηφοθηρικούς λόγους και λόγους εντυπώσεων πάλευε για τη μη κατασκευή του ΣΜΑ. Όταν όμως το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, αναγκασμένο κάτω από την πίεση των ξεσηκωμένων κατοίκων, αποφάσιζε ΟΜΟΦΩΝΑ να παραιτηθεί, ο Δήμος Παύλου Μελά και ο ίδιος προσωπικά σαν εκπρόσωπος του Δήμου, από το Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ, προκειμένου ν’ ασκηθεί πίεση για την διακοπή και ακύρωση του έργου, αυτή η ομόφωνη απόφαση δεν έφθανε ποτέ στο Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ.
         Τώρα που πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές και απ’ ότι φαίνεται θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαϊου του 2014, δηλαδή περίπου σε 100 μέρες, θυμήθηκε ο κ. Διαμαντής να υψώσει τους τόνους κατά της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ για να μην υποβαθμιστεί περισσότερο, όπως ισχυρίζεται, το περιβάλλον της περιοχής μας. Τώρα θυμήθηκε και τα αναπτυξιακά έργα για τις Δυτικές Συνοικίες.
         Ποιόν πιστεύει πως μπορεί να πείσει με αυτές τις τακτικές του ο κ. Διαμαντής; Τον πληροφορούμε ότι οι πολίτες τον έχουν πάρει χαμπάρι και θα τον μεταχειρισθούν κατάλληλα στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
         Είμαστε σίγουροι ότι, ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν σίγουρα όλα αυτά τα σχέδια που εξυφαίνουν διάφοροι κυβερνητικοί και φιλοκυβερνητικοί κύκλοι για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου μας, εξυπηρετώντας μόνο συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι ν’ αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επόμενες δημοτικές εκλογές η Δημοτική μας Παράταξη, που μέχρι σήμερα συμπαραστάθηκε αταλάντευτα στους αγώνες των κατοίκων. Μόνο τότε και με τη συνεχή στήριξη των συμπολιτών μας θα μπουν οι τίτλοι τέλους στις καταστρεπτικές πολιτικές τους.
         Καλούμε στο πλευρό μας όλες εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις, που δεν επιθυμούν την συνεχή επιδείνωση της ποιότητας της ζωής μας στον Δήμο Παύλου Μελά, για να φέρουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα δημοτικά μας πράγματα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μία Δημοτική Αρχή, που θα σέβεται τους αγώνες των κατοίκων του, θα τους στηρίζει και θα πρωτοστατεί σ’ αυτούς. Θα βρίσκεται έμπρακτα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ στα προβλήματα που του έχουν δημιουργήσει οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.
         Ας βάλουμε τέρμα στα μισόλογα και στις δήθεν αγωνιστικές κορώνες, που την ίδια στιγμή μετατρέπονται σε πράξεις που επιβουλεύονται τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.

Γρ. Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ