Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το θρησκευτικό συναίσθημα και ο πολιτικός αμοραλισμός του Δημάρχου


 
Δυστυχώς, η ένδεια ικανότητας να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Δήμου μας, οδηγεί τον Διαμαντή Παπαδόπουλο, υπό τον φόβο της εκλογικής του συντριβής, σε επικίνδυνα μονοπάτια άκρατου πολιτικού τυχοδιωκτισμού με σοβαρές ποινικές και οικονομικές συνέπειες για τον Δήμο.
Στην προσπάθειά του αυτή, οδηγεί το Δημοτικό Συμβούλιο στη λήψη διάτρητων, νομικά και ουσιαστικά, αποφάσεων προχωρώντας μάλιστα στην άμεση υλοποίησή τους, πέρα και έξω από κάθε νομικό πλαίσιο.
Έτσι λοιπόν,
α)Αποφάσισε την τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή της Τερψιθέας Σταυρούπολης, αποχαρακτηρίζοντας χώρο πρασίνου με αθλητικές εγκαταστάσεις, παρουσιάζοντας μάλιστα πλαστά στοιχεία για το υποχρεωτικό-σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία-ισοζύγιο πρασίνου, με σκοπό τη δημιουργία οικοπέδου για την  ανέγερση Ι. Ναού.
β)Γνώριζε, ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό(ΓΠΣ) Θεσσαλονίκης και πρέπει να προηγηθεί τροποποίησή του μετά από υποβολή εμπεριστατωμένης μελέτης γιατί ο ΓΠΣ είναι δεσμευτικός.
γ)Στον φάκελο που υπέβαλε για τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής, του ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, στις 24-07-2013, συμπληρωματικά στοιχεία για την ολοκλήρωσή του, τα οποία ουδέποτε προσκόμισε.
δ)Επιβεβαίωση-καταπέλτης των παραπάνω στοιχείων είναι, το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης(Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Εφαρμογών) στις 03-01-2014 που θέτει την υπόθεση στο αρχείο γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις λόγω μείωσης κοινόχρηστου χώρου. 
Μέσα στην γενική απομόνωση που αισθάνεται να τον περικλείει, αναζητώντας απεγνωσμένα συμμάχους, ο δήμαρχος επιδόθηκε σε μια ανήθικη εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των συμπολιτών μας προσπαθώντας να συμπαρασύρει στις ατραπούς της παρανομίας και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως. Αγνοεί το ισχύον νομικό καθεστώς και προβαίνει στις εξής παράνομες ενέργειες:
α)Προβαίνει στην καταστροφή των αθλητικών εγκαταστάσεων στον επίμαχο χώρο, που έγιναν με έξοδα του Δήμου, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
β)Αγνοεί σήμα διακοπής των εργασιών στις 13-12-2013 της αντίστοιχης Πολεοδομίας, ως παράνομες και συνεχίζει την παράνομη αποξήλωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 Στις 07-01-2014, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής, η αστυνομία διέκοψε τις παράνομες εργασίες του δημάρχου και προχώρησε σε μία μηνυτήρια αναφορά.
Οι ενέργειες αυτές του Διαμαντή Παπαδόπουλου προσβάλουν βάναυσα τα θρησκευτικά συναισθήματα των συμπολιτών μας και οδηγούν τον Δήμο μας σε έναν δρόμο ακραίας παρανομίας με συγκεκριμένες οικονομικές και νομικές συνέπειες.
Καλούμε όλες τις δημοτικές κινήσεις και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να αντιταχθούν άμεσα σ’αυτήν την άκρως επικίνδυνη, παράνομη και ανήθικη, ψηφοθηρική τακτική του δημάρχου, προστατεύοντας έτσι τον Δήμο μας αλλά και την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως από μελλοντικές περιπέτειες με νομικές και οικονομικές συνέπειες.
Ο σεβασμός του θρησκευτικού συναισθήματος και η υπεράσπισή του δεν έχει καμία σχέση με τους ψηφοθηρικούς θεατρινισμούς και τον άκρατο τυχοδιωκτισμό του δημάρχου μέσα σε καθεστώς απόλυτης παρανομίας.
Εμείς, σεβόμενοι απόλυτα τα θρησκευτικά συναισθήματα των συνδημοτών μας, θα εργαστούμε, στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας, για την καλλίτερη εξυπηρέτησή τους, μακριά από τυχοδιωκτισμούς και τακτικές που προσβάλουν τους ίδιους τους συνδημότες μας και οδηγούν τον Δήμο  σε  πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.
                       
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ Π. ΜΕΛΑ  
                                          Γραφείο  Τύπου          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ