Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.12.2013

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013 στο κατάμεστο από πλήθος κόσμου κλειστό θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του δήμου Παύλου Μελά, η Ιδρυτική Συνέλευση της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών του δήμου Παύλου Μελά».Στη συγκέντρωση που ήταν ανοιχτή στο κοινό, συμμετείχαν πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές αφετηρίες, που τους ενώνει όμως, όπως υπογραμμίσθηκε κατά τη διάρκεια της Ιδρυτικής Συνέλευσης, η αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη κοινή τοποθέτησή τους  κατά της μνημονικής  πολιτικής της κυβέρνησης και η αντίθεσή τους στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που οδηγεί στον αφανισμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Μεταξύ άλλων στην Ιδρυτική Συνέλευση:


  • Διατρανώθηκε η πίστη στην ανατροπή της σημερινής δημοτικής Αρχής και κάθε άλλης παραγοντίστικης ή κατ’ ευφημισμό «φιλολαϊκής» δημοτικής πολιτικής, που θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια αγαθά και την ποιότητα ζωής των πολιτών στο δήμο Παύλου Μελά.
  • Οριοθετήθηκε σαν άμεσος στόχος η νίκη της Δημοτικής Παράταξης που θα στηρίξει η Δημοτική Κίνηση στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014 και  σαν μεσομακροπρόθεσμος στόχος ο αγώνας για τη μετατροπή του δήμου σε πόλη ανθρώπινη  και αλληλέγγυα για τους πολίτες της.
  • Εγκρίθηκε η Διακήρυξη Αρχών της Πρωτοβουλίας Πολιτών του δήμου Παύλου Μελά που οδήγησε στην ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών δήμου Παύλου Μελά.
  • Εγκρίθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη (ψήφισμα) της Ιδρυτικής Συνέλευσης, ο τίτλος και το λογότυπο της δημοτικής κίνησης.
  • Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών δήμου Μελά και η 15μελής Συντονιστική Γραμματεία. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, νέα ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών δήμου Παύλου Μελά για την εκλογή του υποψήφιου δημάρχου που θα στηρίξει η Δημοτική Κίνηση στις εκλογές του 2014.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Λαμψίδης, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης και  οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Ιωάννα Γαϊτάνη.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης που απουσίαζαν εξαιτίας υποχρεώσεων τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.


Το Γραφείο Τύπου
 Της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ