Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Π. ΜΕΛΑ.                

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

                                                     ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Τώρα είναι η ώρα για την απόδοση  του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην κοινωνία των πολιτών. Στην κοινωνία που επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος  της κρίσης. H απόδοση των πρώην στρατοπέδων σε αυτήν, είναι ηθικά η ελάχιστη τιμή που της πρέπει. Καλούμε την Κυβέρνηση να ανοίξει τα αφτιά της, να ακούσει και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πολιτών.
Οι δικές μας θέσεις για τα πρώην στρατόπεδα εντός των πόλεων και για του Π.Μελά είναι:
Απόδοσή τους εξολοκλήρου στις τοπικές κοινωνίες κατά κυριότητα και απαγόρευση κάθε επιπλέον οικοδομικής δραστηριότητας πέρα από την αναγκαία αναπαλαίωση-συντήρηση υπαρχόντων διατηρητέων κτισμάτων.
Δημιουργία πάρκων υψηλής βλάστησης υπερτοπικού χαρακτήρα.
Ήπιες χρήσεις για αναψυχή και πολιτισμό στα υπάρχοντα κτίσματα.
 Άμεση χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα ΣΕΣ/ΕΣΠΑ  2014-2020.
Άμεση κατάργηση του νόμου 2745/99 (νόμος Τσοχατζόπουλου)
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι δημοτικές κινήσεις και οι πολίτες που συμμετείχαν διαχρονικά σε αυτές, καθώς και όσοι συμμετέχουν στην σημερινή διοίκηση του Δήμου και διακήρυτταν διαχρονικά τις ίδιες θέσεις, δεν θα υποκύψουν στις αυξανόμενες πιέσεις του ΤΕΘΑ και θα υπερασπιστούν τους κοινούς αυτούς στόχους, για τους οποίους αγωνίστηκαν μέσα από τα κινήματα του Δήμου μας. Καλούμε τους φορείς της πόλης, τις συλλογικότητες, τον Ο.Ρ.Θ., το Τ.Ε.Ε., τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης (Α.Π.Θ., ΠΑ. ΜΑΚ., και  Α.Τ.Ε.Ι.), τους βουλευτές της πόλης και τα κόμματα, να συμβάλλουν με τις απόψεις και την αγωνιστικότητα τους, στην δίκαιη διεκδίκηση της πλήρους απόδοσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στο δήμο και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, για τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.  
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά και η διοίκησή του, πρέπει, να πάρουν άμεσα θέση χωρίς υπεκφυγές και διαδικαστικά κωλύματα. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αγωνιστικά παρόντες για την διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων, απέναντι σε κάθε καταστρατήγηση των στόχων που από κοινού είχαμε βάλει, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.                                     

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Π.ΜΕΛΑ 






           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ